svjetionik.scri.hr

SCRI GODINAMA POMAŽE POTREBITIMA: Studentski dom po posebnoj cijeni

U trenutku kada očekujemo natječaj za smještaj u studentskom domu – treba istaknuti i potpore Studentskog centra Rijeka (SCRI), a koje omogućuju i olakšavaju određenoj skupini studenata da lakše prebrode ovu vrstu troška tijekom svojeg akademskog školovanja.

Posebne kategorije

Naime, SCRI već godinama studentima koji su u nepovoljnom položaju pomaže na način da takvi korisnici plaćaju nižu cijenu smještaja u domu u odnosu na druge studente.

Riječ je o:

–          o studentima kojem su oba roditelja umrla, nestala ili nepoznata;

–          koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljskim obiteljima

–          studentima s invaliditetom od 1. do 5. kategorije invalidnosti (iznad 50 posto oštećenja)

–          ili imaju malodobno dijete bez obzira na objekt i vrstu sobe u koju su smješteni

Cijene bez pdv -a

Redovne cijene smještaja u SN Ivan Goran Kovačić (Podmurvice)  kreću se od 385 do 400 kuna (ovisno o smještajnoj jedinici), a u SN Trsat (Kampus) ona iznosi 557,50 kuna.

No, spomenute skupine studenata za smještaj SN Ivan Goran Kovačić plaćaju 250 kuna, dok će cijena smještaja za sobe u SN Trsat iznosit 300 kuna.

Treba istaknuti da u navedene cijene nije uključen porez na dodanu vrijednost.

Naime, Studentski centar Rijeka oslobođen je od plaćanja poreza na dodanu vrijednost na smještaj studenata u studentskom domu temeljem čl. 39. st. 1. točke i. Zakona o porezu na dodanu vrijednost i čl. 58. st. 1. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost kada za vrijeme akademske godine obavlja usluge smještaja studenata.

U cijenu smještaja uključeno i pranje odjeće

– Oslobođenje od plaćanja poreza na dodanu vrijednost ne odnosi se na usluge ljetnog smještaja studenata.

– Plaćanje naknade za smještaj obavlja se prema odredbama Pravilnika o kućnom redu i disciplinskoj odgovornosti korisnika smještaja u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka.

– U navedene cijene smještaja uključena je i samoposlužna i neograničena usluga pranja osobne odjeće studenata u praonici u Studentskom naselju I.G.K. i Trsat.

(pripremila: LJ. H.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!