svjetionik.scri.hr

OSJETI IGRU: U tijeku prijave na radionicu inkluzivnog dizajna


U sklopu međunarodnog projekta „Sense of Play / Osjeti igru“ koji je u potpunosti orijentiran na korištenje metodologije inkluzivnog dizajna te je rezerviran za edukaciju mladih u tom području od 20.5. do 22.5.2022. u DeltaLabu organizira se radionica, koja je namijenjena mladim stručnjacima, studentima dizajna, arhitekture, građevine.

Osnovni cilj inkluzivnog dizajna je prevladati postojeću metodologiju dizajna za pojedine skupine ljudi (npr. stigmatizirajući dizajn za osobe s invaliditetom) i postići da svakodnevni predmeti, okolina i usluge budu upotrebljivi za najveći mogući broj osoba, bez obzira na dob, spol, znanje ili poteškoće, i to bez modifikacija ili dodataka. (izvor: www.dizajn.hr), naglašavaju organizatori.

Ova radionica za svoj zadatak uzima pitanje pristupačnosti, u tjelesnom i kognitivnom smislu, i razumljivosti prostora zgrade Exportdrvo – bivšeg skladišta drva čija je današnja funkcija vezana uz kulturno-umjetničke sadržaje.

Kroz stvarni projekt dizajna demonstrirat će se kombinirane metode uključivanja korisnika i inkluzivnog dizajna, ali u ovom slučaju ne samo kao potencijalnih korisnika već i kao suradnika u samom osmišljavanju rješenja.

Radionica je zamišljena kroz rad u manjim grupama kako bi se ideje mogle definirati u konkretnije prijedloge. Broj sudionika je ograničen. Voditeljice radionice su dizajnerica Sanja Bencetić i arhitektica Gorana Stipeč Brlić u suradnji s DeltaLabom (Morana Matković i Iva Kelentrić).

Prijave se zaprimaju do 15.5.2022. e-mailom na: info@deltalab.hr

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!