svjetionik.scri.hr

DRUGA STRANA MENZE: Zajedničkim snagama do još bolje studentske prehrane

Voditelj Ureda za studentski standard Studentskog zbora u Rijeci, a od nedavno i predsjednik Studentskog zbora u Rijeci, Neven Pintarić upoznao se s načinima pripreme hrane u kuhinjama Centra, ali i njene kontrole. U tu svrhu organiziran je obilazak dviju kuhinja – restorana Index i Mini (restoran u SN Ivan Goran Kovačić).

A kako to izgleda “iza samoposlužne linije” predstavnika Studentskog zbora Rijeka upoznala je Anita Mavrinac – Klarić, rukovoditeljica Odjela interne revizije i kontrole i inspekcije HACCP sa suradnicima pri SCRI.

Neven Pintarić i Anita Mavrinac Klarić

Kvaliteta i raznovrsnost studentske prehrane vječno su aktualne teme – djelom i zbog toga jer je spravljanje jela vezano za zakonske okvire, koji se nisu mjenjali još od 2013. godine.

Cijeli postupak pripreme

– Cilj obilaska je bio predstaviti cijeli postupak pripreme hrane onosno od procesa pripreme pa do posluživanja jela. Pri tome obavili smo i neke kontrole, a zapravo je riječ samo o dijelu kontrola koje Odjel provodi. Predstavili smo naš HACCP sustav koji je vrlo kompleksan te djelatnike koji na tome rade, rekla nam je Anita Mavrinac – Klarić.

Neven Pintarić provodi kontrolu.

Otkrivajući da će s organizacijom ovakvih obilaska Centar nastaviti, osobito s početkom akademske godine odnosno kada kuhinje budu u punom pogonu, budući da je SCRI bitna suradnja sa studentima i njihovo mišljenje.

Sveučilište – integrativno i snažno

Neven Pintarić tom je prilikom rekao je da je zadovoljan ovakvom suradnjom jer ona “karakterizira Sveučilište kao integrativno i snažno.”

– Zadovoljan sam što mogu nastaviti realizirati projekte u suradnji s Centrom, kao što je bila podjela jagoda u lipnju ove godine, dodao je dalje Pintarić. Brzina reagiranja, prilagodljivost i otvorenost su posebnosti koje nas spajaju. Također bi kao posebnost naveo želju za poboljšanjem procesa i sustava, smatra naš sugovornik.

Druga strana menze

Na upit jesu li njegova očekivanja ispunjena kada je riječ o pripremi hrane, naš sugovornik je rekao:

– Bilo je zanimljivo vidjeti ‘drugu stranu’ menze. Očekivao sam visoku razinu pripremljenosti djelatnika i kompleksnost, pogotovo u restoranu Index. Iako vlada vesela atmosfera, razina odgovornosti i pripremljenosti je izrazito velika. Ovim putem zahvaljujem voditeljici Odjela Aniti Mavrinac Klarić na pozivu, detaljnom obilasku restorana i neprestanom trudu za podizanje studentskog standarda. Radujem se budućoj suradnji i projektima, komantar je Nevena Pintarića. (Lj.H:, foto: SCRI)

Jedno od pripremljenih jela…

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme