svjetionik.scri.hr

RADIONICE, SPORT I ZABAVA: Kreće još jedan Kamp za brucoše RIBROO – prijavi se!

Sredinom kolovoza već tradicionalno počinju prijave za Kamp za brucoše – RIBROO. Ovaj jedinstveni projekt organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci s ciljem olakšavanja prvih koraka studiranja budućih studenata i studentica na Sveučilištu u Rijeci. Ove godine Kamp za brucoše će se održati od 30. rujna do 3. listopada 2021. godine na Platku, točnije u Velikom domu Platak. Cijena Kampa iznosi 400 kuna po sudioniku.

Sudionici i sudionice Kampa za brucoše 2015. godine
Sudionici i sudionice Kampa za brucoše 2015. godine

Početak studiranja na fakultetu donosi mnogo promjena u životu kao i puno novih informacija s kojim se svi studenti i studentice susreću. Sigurno se svi sjećaju dolaska na studij i prvih predavanja na kojima su profesori i profesorice predstavljali kako će se skupljati bodovi na pojedinom kolegiju te koliko ECTS bodova iznosi koji kolegij. Uz to, iz Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci ističu kako veliki broj studenata i studentica koji će studirati na Sveučilištu u Rijeci dolazi izvan Rijeke, što je jedan od razloga i želje da im se pomogne kako bi se što lakše prilagodili na novu okolinu i život u Rijeci.

Jedinstveni projekt u Republici Hrvatskoj

Projekt Kamp za brucoše-RIBROO započeo je još 2013. godine na inicijativu Svena Pala tadašnjeg predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Kamp je jedinstveni projekt koji se u Republici Hrvatskoj još od tada provodi jedino na Sveučilištu u Rijeci. Do ideje za ovakvim projektom došlo se uočavanjem sličnih primjera dobre prakse na nekim inozemnim sveučilištima te uočavanju potrebe upoznavanja mladih s mogućnostima studiranja izvan redovnih okvira studija. – ističe Slobodan Šolaja, Voditelj Ureda Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

U sklopu Kampa očekuju vas zanimljive radionice…

Na Kampu će tako studenti i studentice prvi dan imati priliku upoznati Rijeku uz stručno vodstvo profesionalnih vodiča dok će preostalih nekoliko dana moći pohađati radionice o upravljanju financijama, volontiranju, pisanju kvalitetnih seminara i raznim drugim temama. Uz sve to postojat će mogućnost da se budući studenti i studentice upoznaju sa svojim starijim kolegama i kolegicama kako bi iz prve ruke dobili najsvježije informacije što očekivati na budućem fakultetu. Osim formalnog programa i raznih sportskih aktivnosti Kamp je odlična prilika za upoznavanje budućih kolega i kolegica te je mjesto najboljih zabava i druženja.

Odlična druženja i nova poznanstva…

Osim brucoša i brucošica pozvani su i stariji studenti i studentice

Iz Studentskog zbora ističu da iako se radi o Kampu za brucoše, dobro došli su i studenti i studentice viših godina studija kako bi svojim znanjem i iskustvom kroz druženje s brucošima i brucošicama pridonijeli njihovom boljem upoznavanju sa studentskim životom.

I najbolje zabave u večernjim satima…

Zato požurite s prijavama jer su mjesta ograničena, a više informacija pronađite na službenim internetskim stranicama kao i Facebook stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

(Pripremio: K. Topolski, foto: arhiva Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!