svjetionik.scri.hr

PLATFORMA ZA UČENJE: Riječko Sveučilište prvo u Hrvatskoj ušlo u partnerstvo s Courserom

Data science, Facebook Social Media Marketing, Google IT podrška – i još mnogo toga: samo su neki od tečajeva koje nudi Coursera – vodeća globalna platforma za online učenje, s više od 6.500 tečajeva dostupnih u područjima visoke potražnje.

No, zašto nam je to tako važno?

Zato što je riječko Sveučilište prvo u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe ušlo u partnerstvo sa spomenutom platformom i tako omogućilo studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju stjecanje vještina i kompetencija potrebnih za uspješnije uključivanje u brzo mijenjajuće i konkurentno tržište rada odnosno kvalitetniji i učinkovitiji rad sa studentima ili obavljanje poslovnih zadataka.

Ova suradnja je konkretizirana potpisivanjem sporazuma prošlog tjedna.

Platforma pruža mogućnost stjecanja certifikata prestižnih sveučilišta i partnera iz industrije.

– Coursera je vodeća platforma za masovne online tečajeve i nudi sadržaje najviše kvalitete. Sretna sam što smo prvo sveučilište u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe koje je ušlo u ovakvo partnerstvo, izjavila je prilikom potpisivanja rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija.

– Dijelimo zajedničku viziju i ideju demokratizacije obrazovanja kroz digitalnu transformaciju. omogućavanjem fleksibilnih puteva učenja i personaliziranih kurikuluma našim studentima. Ne manje važno, ova suradnja s Courserom omogućit će usavršavanje i osobni i profesionalni rast i našem nastavnom i nenastavnom osoblju, dodala je rektorica napomenuvši da iako je Sveučilište u Rijeci relativno mlado sveučilište, ono je ujedno vrlo otvoreno za nove inicijative i inovativne iskorake, što se dobro uklapa u strateško usmjerenje YUFE saveza, kojeg je Sveučilište u Rijeci član.

Nadalje, ovakvim suradnjama riječko Sveučilište se profilira kao otvoreno i moderno sveučilište koje se kroz inovacije i internacionalizaciju kontinuirano širi te omogućuje razvoj fleksibilnih puteva učenja.

Posjeti stranicu Coursere ovdje, odaberi tečaj za sebe i uroni u svijet učenja.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!