svjetionik.scri.hr

POZIV STUDENTIMA: Uredi dio sveučilišnog Kampusa – uredi ex Tenk

Udruga Filmaktiv, Udruga Delta, a u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci te Gradom Rijeka poziva studente i studentice na sudjelovanje u projektu Ulična oaza – dijalog s mladima o urbanom prostoru. Cilj je osmisliti kako (pre)urediti dio sveučilišnog Kampusa (ex Tenk) da postane ljepši, ugodniji i više eko

– Zanima te uređenje prostora, dizajn, street art, film, video, voliš besplatnu hranu na svim aktivnostima, želiš zabavu i druženje s kolegama iz raznih riječkih škola i fakulteta, zanima te ekologija i održivi razvoj, želiš utjecati na izgled svojeg grada, želiš naučiti nove kreativne vještine – prijavi se!, pozivaju organizatori.

AKCIJA OD 4 DANA

Tijekom 4 dana volonterske akcije studenti će biti podijeljeni u dvije grupe: jedna grupa će uređivati prostor na Kampusu, a druga grupa će snimati proces video kamerom te raditi završni film, naveli su organizatori.

Sa studentima će raditi mentori u obje aktivnosti kako bi stekli nova znanja i vještine. Sve što vam treba je interes i malo avanturističkog duha! 

– Ex Tenk je idealan za provođenje jednog ovakvog projekta jer je neuređen, a ujedno i velik tako da možemo ispoštovati sve epidemiološke mjere. Cilj cijelog procesa nije samo da se nešto na tom prostoru napravi, već da se mladi nauče cijelom tom postupku održivog razvoja, rekla nam je Sanja Kapidžić iz Udruge Filmaktiv.

Kao opcije uređenja su – izrada grafita, oslikavanje, izrada i postava predmeta od drva, plastike i drugih materijala. Postoji mogućnost za sadnju, ali i da se dio prostora preuredi za skejtanje, košarku ili neki drugi sport.

ROK JE 1. TRAVNJA

Video grupa naučit će čitav proces stvaranja edukativnog videa koji će služiti kao uputa novim generacijama mladih kako uspješno provesti volontersku akciju. Naučit će sve – od planiranja, snimanja, pa do montaže i prezentacije video rada.

Na kraju imat će priliku predstaviti svoj rad Sveučilištu i široj javnosti grada Rijeke.

Radionice će se održati krajem travnja i početkom svibnja.

Prijave se zaprimaju do 1. travnja 2021. ispunjavanjem obrasca.


Udruga Filmaktiv već 15 godina promovira filmsku i video kulturu, provodi radionice, surađuje sa srodnim udrugama iz Rijeke i Hrvatske na raznim projektima kao partner i suradnik na projektima, tehnička potpora (dokumentiranje događaja koje te udruge organiziraju). Filmaktiv je jedan od osnivača Saveza udruga Molekula. S partnerima iz Saveza udruga Molekula upravlja prostorima Palacha i Filodrammatice u Rijeci.

Udruga Delta preko deset godina mladima od 15-30 godina omogućuje realizaciju svojih želja kroz potporu u osmišljavanju, razvoju i provedbi projekata. Potiče mlade na aktivno uključivanje za dobrobit zajednice, te razvija znanja i vještine koje su za to potrebne.

(Pripremila: LJ. Hlača, fotografije: arhiva Udruga Filmaktiv, Grad Rijeka).

Lokacija ex Tenk vapi za uređenjem.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!