svjetionik.scri.hr

UČENJE I BORAVAK U UREĐENOME OKOLIŠU: Čisti se zelenilo Studentskog naselja I.G.Kovačić i parkovna površina uz 3. objekt

Čisti se zelenilo Studentskog naselja Ivan Goran Kovačić kao i obližnjeg parka, koji se nalazi uz 3. objekt.

Reže se nisko raslinje, kosi se trava oko objekata i igrališta, orezuje se granje, skida se puzajuće bilje sa zidova, a bolesna stabla se uklanjaju kako bi se dala šansa zdravim stablašicama. Cijela lokacija se čisti i od smeća – a toga nažalost u prirodi uvijek ima. Uglavnom se radi o sitnoj plastici i drvu.

Na ovom projektu uključeni su studenti, naši radnici službe održavanja, a sve koordinira radnik Matija Leskovar. Pomoć je pristigla i od riječkih vatrogasaca koji su odradili visinske radove odnosno rezali su grane stabala a sve radi sigurnosti prometa u Ulici Branka Blečića.

Prema riječima Matije Leskovara, cilj je urediti cijeli ovaj prostor i podignuti studentima standard boravka u ovom naselju.

Radovi su počeli početkom kolovoza, a riječ je o ukupnoj površini od nekih 10 tisuća metara kvadratnih.

Dobra je vijest da se u okvru ove akcije očistila i parkovna površina od 3 tisuća metara kvadratnih, koja se nalazi uz 3. objekt, a čije su konture još donedavno bile izgubljene u gustom niskom raslinju.

– Od ove godine obvezu održavanja ove lokacije to jest parka uz treći objekt preuzeo je Studentski centar Rijeka Prije je o njoj brinuo Grad Rijeka. Plan je cijelu površinu u narednom periodu oplemeniti novom komunalnom opremom kao što su klupe za odmor, ali i rekreaciju. Studenti vole boraviti na otvorenome, a neki vole na taj način i učiti. Cilj nam je i to omogućiti našim korisnicima – boravak i učenje u uređenome okolišu, istaknuo je ravnatelj Studentskog centra Rijeka mr. Dinko Jurjević.

A kako to izgleda kada se mi uhvatimo zelenila – fotografije možda govore više od riječi. (LJ. H.)

Park uz 3. objekt će se oplemeniti novom komunalnom opremom.
Smeća u okolišu uvijek ima – plastika, drvo…

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!