svjetionik.scri.hr

UPISI NA FAKULTETE: Logopedija prva, ali veliki interes i za programe Fakulteta zdravstvenih studija

Izašla je rang lista upisa na fakultete, odnosno studijske programe u ljetnom roku za cijelu Hrvatsku. Otkrivamo koji su najpopularniji studijski programi na Sveučilištu u Rijeci, prema omjeru prvih izbora i kvote:

  1. Logopedija
  2. Psihologija (Filozofski fakultet u Rijeci)
  3. Dentalna medicina (Fakultet dentalne medicine)
  4. Grafički dizajn i vizualne komunikacije (Akademija primijenjenih umjetnosti)
  5. Menadžment održivog razvoja (Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu)
  6. Radiološka tehnologija – stručni (Fakultet zdravstvenih studija)
  7. Fizioterapija – stručni (Fakultet zdravstvenih studija)
  8. Sestrinstvo – izvanredni (Fakultet zdravstvenih studija)
  9. Primaljstvo – stručni (Fakultet zdravstvenih studija)
  10. Sestrinstvo – stručni (Fakultet zdravstvenih studija)

Očekivano prva je logopedija, a o ovom studiju smo već pisali i više se o njemu može pročitati ovdje.

Drugi odabir je psihologija, a treći dentalna medicina. Razgovor s dekanicom Fakulteta dentalne medicine prof. prim. dr. sc. Sonjom Pezelj-Ribarić možete pročitati ovdje.

Atraktivnost struke

Veliki interes je i za programe Fakulteta zdravstvenih studija – stoga smo zatražili komentar dekanice dr. med. Daniele Malnar.

– Jako mi je drago da smo tako dobro pozicionirani, izjavljuje dekanica za naš portal dr. med Daniela Mlanar.

– Razlog tome treba tražiti u atraktivnosti struka koje školujemo i za koje postoji veliki interes na tržištu rada tako da naši studenti nemaju problema sa zapošljavanjem posebno prvostupnice/ci sestrinstva i primaljstva. Tijekom ove pandemije potpuno je došao do izražaja nedostatak medicinskih sestara u zdravstvenom sustavu. Nastava na studiju radiološke tehnologije podignuta je na vrlo visoki nivo kvalitete, studenti su se vrlo pohvalno izrazili o našem studijskom programu i nastavnicima koji sudjeluju u izvođenju nastave. Studij fizioterapije nudi velike mogućnosti zapošljavanja ne samo u privatnom i društvenom zdravstvenom sektoru, već i u području sporta što je posebno interesantno. Naglasak je na svim područjima fizioterapije, a posebno na sportskoj . U tom segmentu imamo jako dobru suradnju s NK Rijekom, HNK Ivana Zajca te vrlo usko surađujemo s plivačkim klubom osoba s invaliditetom ”Forca”, rekla nam je dekanica dr. med. Daniela Malnar.

Usklađeni programi

Dodajući da su svi njihovi studijski programi usklađeni s potrebnim zakonskim regulativama, a programi studija sestrinstva i primaljstva koji pripadaju reguliranim profesijama usuglašeni su sa zahtjevima EU Direktive 2005/36/EC i EU Direktive 2013/36/EC.

– Posebice nastojimo pratiti razvoj svih struka koje školujemo, nastojimo studentima prenijeti najnovija dostignuća, najnovija znanja i vještine te ih što bolje pripremiti za praktični rad za njihova buduća radna mjesta. Osim toga smatramo da smo pristupačni i uvijek dostupni za razgovore sa studentima, prihvaćamo njihove sugestije i prilagođavamo se njihovim potrebama. Stoga su i to možda razlozi zašto nas pristupnici prepoznaju i žele studirati na našem Fakultetu i u našem gradu, zaključak je naše sugovornice.

Fakultet zdravstvenih studija, Sveučilišta u Rijeci.

(priprema: LJ. Hlača)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!