svjetionik.scri.hr

SVEUČILIŠNI ŽIVOT: Iza Službe za organizaciju slobodnog vremena studenata SCRI -a dosta projekata, ponuda aktivnosti rezultat želja studenata

Svaki izlet, sportski događaj u sklopu SCRI- a ili neka druga aktivnost koja se organizira u svrhu organizacije slobodnog vremena studenata – rezultat je tima koji radi u Službi za organizaciju slobodnog vremena studenata, a što je zapravo jedna od četiriju osnovnih djelatnosti SCRI -a.

Bliži se kraj akademske godine, aktivnosti je ove godine uistinu bilo puno, stoga se rezimiraju stečena iskustva te bruse planovi za jesen. Do sada cijela ponuda aktivnosti bila je temeljena na željama i potrebama samih korisnika.

Najviše sporta

Posljednjih mjeseci – kada je riječ o ovoj djelatnosti – nekako je najviše bilo sportskih događanja i aktivnosti jer je sport upravo ono što su studenti tražili.

Sport se kompletno preselio na „otvoreno“ budući da se prostor oko domskog smještaja SN Trsat i IGK pripremio za igranje košarke, odbojke, malog nogometa, stolnog tenisa i brojnih drugih sportova. No, to nije sve! Cijela ponuda sporta dostupna je ovdje.

Ovo je bila baza za organiziranje prvog turnira – onog u odbojci, koj je održan u SN Trsat.

Osim toga, studentima je na raspolaganju bila mogućnost sudjelovanja u besplatnoj školi trčanja Atletskog kluba Kvarner.

Iza nas je i prva prvomajska roštiljada (za koju se nadamo da će postati tradicionalna), šetnje po okolici Rijeke, radionice, foto tečajevi i natječaji, posjeti kulturnim ustanovama odnosno riječkim muzejima, dijelili smo besplatne karte za kazalište te HKD, osigurali popuste za predstave u HKD -u, a svaki utorak možete vježbati pod vodstvom Alena Kasića.

Izleti, razgledavanja…

Pred nama je i prvi izlet Pula – Brijuni, kao i razgledavanja grada Rijeke.

Budući da je interes za ovaj izlet bio odličan – izleta će biti još.

Svi događaje smo prethodno najavljivali ili na našem portalu Svjetionik ili na društvenim mrežama – Facebook ili Instagram.

Posljednjih mjeseci dosta se toga napravilo i po pitanju kreiranja liste onih ustanova koje nude određene popuste studentima. Više o tomu dostupno je ovdje.

Dnevni boravci – mjesta za druženje

Svi korisnici domskog smještaja na recepciji mogu posuditi društvene igre, sportsku opremu, kupljeni su PlayStation 5 konzole za oba naselja, dok su dnevni boravci kompletno opremljeni sa sadržajima kao što je pikado, biljar. Osim toga, u dnevnom boravku u paviljonu 2 studenti imaju mogućnost gledanja Max TV -a.

Cijela ponuda društvenih igara dostupna je ovdje, ponuda PlayStationa 5 ovdje.

Ako ste se ikad pitali koji je to tim koji potpisuje ove projekte – kolegij Službe čini ravnatelj mr. Dinko Jurjević, Neža Kurilić (koordinatorica za slobodno vrijeme), Alen Kasić (voditelj službe), Ljiljana Hlača (portal Svjetionik, društvene mreže, organizacija slobodnog vremena), Vanja Korica (fotografija), Ivan Dominik Iličić (video), a od nedavno s nama je i Leda Listeš Čargonja zadužena za grafički dizajn, organizaciju slobodnog vremena i fotografiju.

Kolegij Službe za organizaciju slobodnog vremena (s lijeva na desno) – Leda Listeš Čargonja, mr. Dinko Jurjević, Neža Kurilić, Ljiljana Hlača i Alen Kasić.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!