svjetionik.scri.hr

PREHRANA: SCRI uvodi nova jela u svoje jelovnike

Studentski centar Rijeka, a u koordinaciji s Odjelom interne revizije i kontrole i inspekcije HACCP, uvodi nova jela u svoju ponudu.

Riječ je o jelima koja će se pripremati od povrća, proteina, gljiva ili na bazi mlijeka.

– Neka nova jela se mogu očekivati na našim jelovnicima već početkom listopada jer se paralelno radi i javna nabava za njih. Novi obroci obogatit će naše menu-e, te općenito i našu vege ponudu, izjavila je rukovoditeljica Odjela interne revizije i kontrole i inspekcije HACCP Anita Mavrinac – Klarić.

Od pastrve pa do meksičke mješavine

Konkretno, radi se o jelima – kao što su odrezak od kelja, varivo od poriluka zatim uvodi se riječna riba točnije pastrva, meksička mješavina (kukuruz šećerac, mrkva, grašak, zelena mahuna te crvena i zelene paprika). Tu je i jelo zapečene gljive sa sirom.

Pečene pastrve

Kao opcija za doručak studenti će uskoro moći naručiti griz na mlijeku, riža na mlijeku s čokoladnim mrvicama, te preklopljene pizze

Složen postupak

Postupak uvođenja jela zapravo je vrlo složen; pretpostavlja prethodnu pripremu po propisanim normativima kuharice, a zbog čega su u tijeku ogledna pripremanja i degustacije najavljenih noviteta, po našim kuhinjama.

Uz rukovoditeljicu Odjela, na uvođenju jela sudjeluju kuhari naših ugosititeljskih objekata i radnice Odjela – Antonela Belančić te Maja Mačinković. (lj,h., foto: Odjel interne revizije i kontrole i inspekcije HACCP)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!