svjetionik.scri.hr

UNIRI PANELI: Otvorena izložba posevećna volonterima EPK -a. Upoznaj ljude koji su bili dio ovog projekta!

Na UNIRI panelima postavljena je gostujuća izložba s Korza “Volonteri – srce prijestolnice”.

Ova retrospektivna izložba fotografija posvećena je volonterkama i volonterima Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture (EPK) i ciljano je postavljena baš u svibnju, mjesecu u kojem se tradicionalno obilježava nacionalna kampanja Hrvatska volontira koja će se ove godine održati od 11. do 14. svibnja.

Izložba je bila dijelom programske EPK završnice te je u travnju 2021. bila postavljena na postamentima na Korzu.

Ovom se emotivnom izložbom izražava zahvalnost volonterkama i volonterima na značajnom doprinosu u ostvarenju cjelokupnog kulturnog programa u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Izložba prati angažman sugrađana kroz volonterske aktivnosti, od pripreme kandidature Rijeke za titulu Europske prijestolnice kulture, preko predprograma u ranijim godinama, s posebnim naglaskom na 2020. godinu, u kojoj je Rijeka i službeno ponijela titulu Europske prijestolnice kulture.

Kako i sam naziv izložbe govori, volonteri su srce prijestolnice zato što su bili u srcu stotina kulturnih događanja, a svojim volonterskim angažmanom pokazali su ljubav prema gradu Rijeci kroz preko 8.000 volonterskih sati tijekom tri godine koje izložba prati.

Tekst izložbe je s hrvatskog na engleski jezik prevele volonterka Marijana Mladenić, a tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku lektorirale su volonterke Marina Pauletić i Dženi Kalčić.

-Godinu dana kasnije, ponosni smo što je srce prijestolnice nastavilo kucati, budući da se HKD-ov program volontiranja u kulturi i dalje uspješno razvija, zahvaljujući aktivnim i angažiranim sugrađankama i sugrađanima te ustanovama u kulturi grada Rijeke koji su prepoznali važnost uključivanja zajednice u organizaciju programa koji provode, ističu u volonterskom programu HKD-a.

Izložba na Kampusu ostaje do početka lipnja 2022.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!