Studentski centar Rijeka ponovno je pokrenuo jedno malo istraživanje putem anketa, a ovog puta tema je bila -bezglutenska prehrana.
Anketiranje je SCRI proveo u dva restorana – Kampus i Index, a cilj je bio istražiti prehrambene potrebe i navike naših korisnika s naglaskom na bezglutensku prehranu, te doći do informacije zašto postoji interes za takvu hranu.
U tu svrhu pripremljeno je čak 600 listića (300 listića za Kampus, a 300 za Index).
U planu je anketiranje sprovesti još i u restoranu Mini, SN IGK -a, na Podmurvicama.
Studenti su trebali odgovoriti na tri jednostavna pitanja – da li konzumiraju bezglutensku hranu, ako ju konzumiraju da li je to djelomično ili u potpunosti. Isto tako, za kraj tražila se informacija o tome koji su razlozi za konzumaciju gluten free namirnica – da li se radi o celijakiji, ili je to zbog dijete, trendova u prehrani ili nešto drugo.
Anketa se može ispuniti i na našim društvenim mrežama odnosno ovdje.
Iza cijelog projekta stoji Anita Mavrinac – Klarić, mag. sanit.ing., zamjenica ravnatelja za prehranu.
Po obradi podataka SCRI će objaviti rezultate.