svjetionik.scri.hr

SDF: Festival ispunio Kampus odličnom glazbom, studenti oduševljeni!

Iza nas je buran tjedan koji je bio obogaćen programima u sklopu najvećeg studentskog događanja u regiji, Student Day festivala.

Student Day Festival trajao je od 6.6. do 12.6., a donio nam je niz događanja, od Escape Rooma gdje su se studenti mogli iskušati u rješavanju zagonetki i timskom radu, Rage Rooma koji se pokazao kao odlična prilika za iskaljivanje bijesa i stresa koji se itekako lako i brzo nakupe, Filmske večeri, Tribine PhD Career Caffé u kojoj su studenti mogli poslušati iskustva doktoranada Sveučilišta u Rijeci.

U sklopu programa održan je i Paintball turnir u kojem su studenti mogli sudjelovati po promotivnoj cijeni, Sportski dan, razna predavanja i radionice.

Zvijezde tjedna bili su, naravno, koncerti koji su se prvotno trebali održavati 9., 10. i 11. lipnja, no zbog loše vremenske prognoze, koncert koji se trebao održati 9. (četvrtak) prebačen je na 12. (nedjelju).

Koncerti su se održavali na Kampusu, a ulaz je bio besplatan. Studenti su imali priliku vidjeti neka od najpoznatijih lica naše regije, a i neka manje poznata lica. Zanimljivo je i da su simultano u pogonu bile dvije pozornice, Main Stage i KBS Floor, udaljene jedna od druge samo 200-tinjak metara.

Na main stageu u petak (10.6.) su nastupala poznata lica hrvatske glazbene scene, punk, blues band iz Sinja, M.O.R.T., nakon kojeg je nastupio ovogodišnji dobitnik Porina za životno djelo, rock glazbenik Jura Stublić sa svojim vjernim sastavom Film. Nakon Stublića na pozornicu je stigao i skladatelj i pjevač pop i zabavne glazbe oko kojeg se okupio glazbeni sastav, Neno Belan & Fiumens. Neno Belan&Fiumens pozornicu su prepustili hrvatskom rap i trap dvojcu iz Zagreba, 30Zona.

Subotu (11.6.) je pozornicu zapalio bosanskohercegovački reper i hip-hop tekstopisac, Edo Maajka, nakon kojeg je nastupila srpska kantautorica koje je ovu godinu Srbiju predstavljala na Euroviziji.

Riječ je naravno o Konstrakti koja je svojom pjesmom iznenadila cijelu regiju i šire, te pokrenula niz rasprava o kvaliteti i poruci pjesme. Nakon Konstrakte na pozornicu je stupio kultni hrvatski rock sastav Psihomodo pop na čelu s Davorom Gobcem. Nakon Psihomodo popa pozornicu je preuzeo Bore Balboa, reper iz Brodarice pored Šibenika za koje je studentica Maja rekla;

Jedva sam dočekala Bore Balbou, zbog njegovog sam se nastupa čak progurala i u prvi red.

Autor: Damir Zamlakar, preuzeto: fb stranica Student Day Festival

Festival su u nedjelju (12.6.) zatvorili riječki elektro-pop sastav Denis&Denis, nakon kojeg je nastupila pop skupina iz Opatije, Šajeta. Nakon Šajete pozornicu su preuzeli Brkovi, hrvatski turbofolk-punk rock sastav iz Zagreba. Nakon odlične izvedbe Brkova na pozornicu je stigao hrvatski tekstopisac i reper Grgo Šipek poznatiji pod imenom Grše.

Autor: Damir Zamlakar, preuzeto: fb stranica Student Day Festival

Najbitniji su u svemu ovome, naravno dojmovi i mišljenja studenata, pa smo tako pitali kako se njima svidio ovogodišnji Student Day Festival. S nama su svoje dojmove, uz Maju podijelili Marko, Marin i Ivana.

Marko je bio na sva tri dana koncerta, a svoje je dojmove ukratko sročio;

Prvi i zadnji dan su bili dobri jer je bilo puno ljudi. Drugi dan je bio malo mrtav jer su se očito svi oporavljali od prvog. Najviše mi se svidjela ponuda dobre cuge i prijateljski nastrojena ekipa na koncertima.

Marin je bio na koncertima u petak i nedjelju, a pri analizi svojih dojmova, orijentirao se na njemu najbitnije, pa je tako ukratko sročio;

Provod je bio svakako nezaboravan, a najviše me impresionirala izvedba zagrebačkih Brkova. Atmosfera je bila super, a cijena pive bila je odlična s obzirom na to da je bio koncert.

Ivana se slaže s Marinovom izjavom da je atmosfera bila super, a na to je još nadodala;

Svidjela mi se bogata ponuda sadržaja, različiti spektar izvođača koji su nastupali na koncertima, te je veliki plus i to što su se koncerti održavali na otvorenom jer nije bilo zagušljivo. Svidjela mi se i organizacija po pitanju pića, jer se na piće nije predugo čekalo. Ukratko; bogat program, super atmosfera i dobra zabava!

Student Day Festival ponudio je bogat program događanja kroz cijeli tjedan, a i različitost izvođača koji su nastupali na koncertima. Također, uveli su novitete i u pogledu hrane i pića, pa je tako jedan šank držao i poznati riječki Klub mladih koji se istaknuo po svojoj ponudi odličnih koktela koji su studente oduševili. U ponudi pića bila je i “klasika”, poput piva, vina i sokova. Osim važnosti hidracije, organizatori su u obzir uzeli i važnost nadoknade energije potrošene na ples, pa su tako u ponudi imali i hranu iz food trucka.

Studentima se ovogodišnji Student Day Festival uistinu svidio, a jedina je njegova mana što je završio 🙂

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme