Ispred paviljona 4 sjeckalo se, zalijevalo, dimilo, krčkalo.
Riječ je o prvom kotliću kojeg je organizirao Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, a uoči velike brucošijade na Kampusu.
U kotlićima se pripremao gulaš, cijela priča imala je i natjecateljski karakter (jer se na kraju ocjenjivao onaj najbolji), dok se u kuhanju okušalo šest ekipa.
Glavne sastojke (meso, ulje, drva za vatru i slično) je osigurao Studentski centar Rijeka, a svatko od sudionika mogao je sa sobom donijeti i neke svoje začine odnosno sve ono što njemu čini gulaš drugačijim, posebnim i na kraju boljim.
Kvalitetu pripremljenog jela na kraju je iskontrolirao i chef Damir Tomljanović, inače član žirija u emisiji “MasterChef”. Otkrio nam je da je zadovoljan onime što je vidio, dodao je da su neki gulaši malo više uspjeli od drugih, ali sve u svemu po njemu studenti znaju kuhati – a što je svakako dobra vijest.
Pripremljeni gulaš kasnije se servirao uz njoke, dok su se porcije dijelile.