svjetionik.scri.hr

DRUGI O NAMA: O našem “pjesniku kulinarstva i maestru slastičarstva” Marku Stojeviću pisao i Novi list

Već smo imali prilike pročitati u medijima da je Rijeka u samo godinu dana – nekako odmah nakon pandemije – napravila ogroman iskorak u gastronomiji, a njena povezanost s okolnim turističkim mjestima te procvat turizma samo su jače naglasili ovaj skriveni potencijal.

I u kontekstu tog ugostiteljskog razvojnog pozitivnog impulsa, a što se odrazilo i na kvalitetnu ugostiteljsku ponudu, spomenut je i Studentski centar Rijeka i naš slastičar Marko Stojević.

“Riječki Studentski centar je “dovođenjem Crikveničana Marka Stojevića, jednog od najznačajnijih hrvatskih slastičara, napravio – sjajan posao” – piše Novi list o našem majstoru slatkoga iza kojeg je uistinu šaroliko i bogato iskustvo, budući da je radio po Europi, a imao je priliku učiti od najboljih – od Antonija Bachura, koji je početkom prošlog desetljeća godinama i službeno bio jedan od najboljih slastičara na svijetu i od Amauryija Guichona, francuskog slastičara, koji je poznat po čokoladnim skulpturama te ga zovu kraljem tijesta.

– Znate li koliko se dnevno plasira naših kolača? Oko 1,4 tisuće u prosjeku! Iz restoranske kuhinje izlazi 10 tisuća obroka, a kad je kvaliteta u pitanju, samo najbolje namirnice, izjavio je za medije naš Marko Stojević, koje mu je balans sveta riječ, a svi sastojci moraju biti toliko savršeno ukomponirani tako da se ni jedan od njih ne smije previše isticati.

U cijelosti članak se može pročitati – ovdje.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme