Danas je Dan zaljubljenih, a mi donosimo jedan super cool studentski recept našeg catering kuhara Maria Kamenara, za dvoje.
Darovi ponekad nisu bitni, bitno je druženje, a ljubav naposljetku uvijek ide kroz želudac.
Za ovaj ljubavni recept potrebno je uistinu malo sastojaka – pileći file (400 grama), sezam – crni i bijeli, grašak (zaleđeni) do 400 grama plus začini (sol, papar).
File treba oprati i posoliti. S druge strane treba uzeti sezam crni i bijeli i na tavi ga treba istostirati – kako bi se zatim izmiksao s malo ulja i napravio tzv. tahini umak.
Nakon što se file premaže tahini umakom, meso je potrebno uvaljati u smjesu crno – bijelog sezama.
Na malo ulja piletina se zatim peče uz pritisak (recimo nekog poklopca od lonca ili tave). Tako postižemo – da će korica mesa izvana biti hrskava, a iznutra meso sočno. File se peče s jedne i druge strane oko 5 minuta.
Istovremeno se kuha grašak (blanšira se zapravo, a to znači kuhanje u kipućoj vodi samo nekoliko minuta). Zatim se grašak stavlja u mikser, dodaje se 300 mililitara vrhnja i maslac kako bi se radila pasta.
Tko želi može napraviti prah od cikle, radi crvene dekoracije.
To se radi tako da se narezana svježa ili konzervirana cikla stavlja u pećnicu (program suhi zrak) radi sušenja. To je dugotrajan postupak jer se povrće mora kompletno osušiti. Na kraju se cikla blenda, a prah je odličan za prezentaciju jela.
Za pripremu graška i piletine potrebno je svega 20 – tak minuta. Ostalo tko želi….
Dobar tek!
Postupak izrade jela dostupan je i na našem tik – tok profilu.