svjetionik.scri.hr

STUDENTSKI VRISAK: Najbolji književni radovi na studentski način

Drugi po redu Studentski Vrisak održat će se na petak 13. u Art kvartu kada će svoje radove čitati 10 odabranih studenata i studentica.

Vrisak, dobro poznati riječki sajam knjiga i festival autora, prošle je godine dobio svoju studentsku inačicu u organizaciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci. Studentski Vrisak u počecima se fokusirao na književne radove riječkih studenata i studentica, a ove godine u konkurenciju su ušli radovi iz cijele Hrvatske – njih 120. Najboljih 10 probrali su stručni članovi žirija: Dunja Matić Benčić, Enver Krivac i Tea Tulić.

Tako ćemo u petak imati prilike čuti priče i pjesme koje će čitati sami studenti: Filip Kralj, Nika Gojanović, Mihaela Platnjak, Ema Brkljača, Vita Mikulić, Marija Blašković, Katarina Bošnjak, Ivona Colarić, Mario Kusijanović i Antonio Načinović.

Program počinje u 20 sati u caffe baru Gala – Art kvart „Benčić“, a za after party zadužen je DJ Sven. Vizualni identitet Vriska osmislila je Lana Deković, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i studentska dizajnerica SKC-a.

Sam sajam traje od 2. do 30. rujna u vidu popusta u svim knjižarama VBZ-a, a festivalski dio se nastavlja od 14. do 21. rujna s programom za sve uzraste. Više o tome pročitajte OVDJE.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme