svjetionik.scri.hr

NOVA STRUKTURA RADNIČKOG VIJEĆA SC RI: Ne postoji prepreka koja je nesavladiva, dok god postoji zdrava suradnja

Održani su izbori za radničko vijeće Studentskog centra u Rijeci. Novu strukturu vijeća čine: Ines Gedini (predsjednica), Janja Barac te Andrej Gustinčić.

Njihovi zamjenici su Kruno Topolski, Ivana Petak te Sandro Fabijančić. Mandat članova vijeća je četiri godine.

Uloga i zadaće Vijeća

Funkcija radničkog vijeća je štititi i promicati interese radnika zaposlenih savjetovanjem, suodlučivanjem ili pregovorima s poslodavcem ili od njega opunomoćenom osobom o pitanjima važnim za položaj radnika. Vijeće vodi brigu o ispunjavanju obvezi iz Zakona o radu, Pravilnika o radu, kolektivnih ugovora te drugih propisa odnosno Vijeće konkretno vodi brigu ispunjava li poslodavac uredno i točno obveze obračunavanja i uplaćivanja doprinosa u skladu s posebnim propisom te u tu svrhu ima pravo uvida u odgovarajuću dokumentaciju.

Ovo tijelo ne smije sudjelovati u pripremanju ili ostvarenju štrajka, isključenja s rada ili druge industrijske akcije, niti se ne smije na bilo koji način miješati u kolektivni radni spor koji može dovesti do takve akcije.

Komentirajući svoju poziciju predsjednice ovog tijela Ines Gedini se osvrnula na situaciju koja je zadesila društvo, a koja se reflektirala na radnu sferu.

Ines Gedini

Studentski centar veliki kolektiv

– Radi pandemije koja je potresla cijeli svijet, zajednica je sve više suočena s izazovima i nezavidnom situacijom čija pojava nije bila predvidiva, te čiji je daljnji tijek neizvjestan. To je nedvojbeno utjecalo na razne sfere ljudskog života, a tako i na radnu sferu. Suradnja, razumijevanje, strpljenje, disciplina i marljivi rad su temelji na kojima se gradi poslovni uspjeh i prosperitet te se čuva održivost. Studentski centar Rijeka je veliki kolektiv koji ima vrlo stručne i vrijedne ljude na raznim poljima, a različitost djelatnosti kao i generacija ne označava nužno samo kompleksnost poslovanja, već i priliku za zdravom poslovnom suradnjom i međusobno oplemenjivanje znanjima i vještinama, komentar je predsjednice

Odgovarajući na upit za što će se zalagati ova struktura vijeća za vrijeme svojega mandata, Gedini je odgovorila da će se fokus usmjeriti na jačanje komunikacije između radnika koristeći digitalne alate.

– Cilj nam je približiti se radnicima, a u svrhu ostvarivanja i održavanja potrebne komunikacije – obavješćivanja o radu, primanja prijedloga, izražavanja potreba. Ne postoji prepreka koja je nesavladiva, dok god postoji zdrava suradnja, zaključak je naše sugovornice.

(pripremila: Lj. Hlača, fotografije: Ljiljana HLAČA).

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme