svjetionik.scri.hr

ACADEMICUS: Danas se otvara Žilavi park, počinju Dani Sveučilišta u Rijeci

S otvorenjem Žilavog parka – sportskih igrališta na Kampusu – započinju Dani Sveučilišta u Rijeci, a jubilej se obilježava pod motom Zdrava zajednica.

ZDRAVA ZAJEDNICA je društveno odgovorna i otvorena zajednica u kojoj stvaramo promjene za budućnost, čuvamo povijesnu, kulturnu, prirodnu i tradicijsku baštinu, poštujemo različitost, promičemo dijalog i potičemo ostvarenje društvene, emocionalne, fizičke, intelektualne i socijalne dobrobiti, objašanjavaju u riječkom Sveučilištu.

Žilavi park je projekt šireg strateškog projekta Sveučilišta u Rijeci čiji je cilj unaprjeđenje infrastrukturnih i ljudskih kapaciteta s naglaskom na osiguranje održivog razvoja i zelene tranzicije te podizanju kvalitete studiranja i studentskog standarda na Sveučilištu.

Između zgrade Sveučilišnih odjela i buduće Sveučilišne knjižnice izgrađeno je košarkaško igralište, igralište za cageball i prostor amfiteatra – uređenog prostora za druženje i učenje.

Autori projekta su arhitektonski uredi AO16 i 7111 te dizajneri Marino Krstačić-Furić te Ana Tomić.

U okviru ovog događaja za petak je najavljeno i otvorenje Slanog i Slatkog, a radi se o istoimenom restoranu i studenskom klubu i bit će smješten u prostorima bivše Dječje biblioteke Stribor. Ugostiteljskim dijelom objekta upravljat će Studentski centar Rijeka.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme