Kuhari Studentskog centra Rijeka ponovno kuhaju na tradicionalnoj gastrofešti koja će se održati ovog petka na Trgu 128. brigade HV -a.
Ove godine u pripremi su frigane ribice, bakalar na gulaš i bakalar na bijelo. Građanima će se na Gastrofešti u 11.00 sati pridružiti i gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima.
Gastrofešta počinje u 9.00 sati na Trgu 128. brigade podjelom frigane ribe. Podjela bakalara na gulaš počinje u 10.30 sati, dok će u 11.00 sati ispred Gradske čitaonice na Korzu započeti i podjela kanape sendviča od bakalara na bijelo uz čašu žlahtine.
Pripremit će se i podijeliti oko 2000 porcija friganih ribica i 2500 porcija bakalara na gulaš te 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3000 čaša žlahtine.
Za pripremu bakalara utrošit će se 200 kilograma bakalara, 100 litara maslinovog ulja, 300 kilograma krumpira koji su osigurali sponzori, Plodine d.d. i Brodokomerc Nova d.o.o.
Bakalar će pripremati Studentski centar Rijeka.
Kanape sendviče s bakalarom na bijelo i žlahtinu osigurali su i pripremili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, Općina Čavle i Grad Rijeka.
Gastrofeštu organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.
(arhivska snimka)