svjetionik.scri.hr

CAFFE BAR ANDREA: Sa studentima je jako lijepo raditi, mladi su, pristojni i dobri

Caffe bar Andrea peti je caffe bar u ugostiteljskom portfelju SCRI – a, a voditelj ovog objekta je naš Boris Kalić, sigurno poznato lice mnogima studentima i profesorima koji dolaze u pauzama ili marendama upravo na ovo mjesto.

Andrea se nalazi u sklopu Građevinskog fakulteta u Rijeci i s terasom, može primiti 50 – tak gostiju. Uz napitke tople i hladne, nudi sendviče, sokove, slatko, voće, mliječne proizvode…


Kako počinje dan u Caffe baru? Kada radiš u ugostiteljstvu čini se da je svaki dan drugačiji…?

Pa da. Dan ovdje počinje različito, a sve ovisi i o aktivnostima na samom Fakultetu, o predavanjima, pauzama, događanjima, kojih je ovdje dosta.


Za što postoji najveći interes?

Najveći interes je za kavama. Andrea dnevno pripremi oko 200 kava. Zatim su tu i razni sendivči, a dnevno ih prodamo 100 komada. Veliki interes u posljednje vrijeme postoji i za slatkim, tako da se u tom dijelu proda sve što se i nabavi.

U SCRI-u radite već devet godina, što znači biti voditelj jednog caffe bara na Fakultetu?

Da, dosta dugo radim ovaj posao odnosno dugo sam u ugostiteljstvu. Prije sam radio u cateringu SCRI -a, ali onda sam preuzeo ovaj caffe. S poslom se ovdje započinje vrlo rano, jer sve treba biti spremno kada se vrata otvore za goste. Vodim brigu da je sve uredno, da je objekt dobro opskrbljen. Uglavnom sve treba biti kako treba – i tu jest kako treba.

Raditi sa studentima?

S njima je jako lijepo raditi. Rekao bi najlakše. Mladi su, pristojni i dobri. I vrlo su kolegijalni prema osoblju SCRI -a. (lj.hlača)

Boris Kalić


Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme