svjetionik.scri.hr

DAN PLANETA ZEMLJE: Prijavi svoj likovni rad na temu ekologije i osvoji nagradu

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. travnja 2021. te kao nastavak povezivanja umjetnosti i tema vezanih uz otpad i postupanje s otpadom, KD Čistoća d.o.o. Rijeka objavljuje natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja iz područja ekologije, s naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, ponovnoj upotrebi predmeta i pravilno postupanje s otpadom.

Ovim projektom KD Čistoća poziva sve koji smatraju da svojim likovnim rješenjima mogu doprinijeti razvoju ekološke svijesti, prvenstveno u cilju smanjenja stvaranja nepotrebnog otpada te povećanja odvojenog skupljanja otpada na sudjelovanje u natječaju.

Tehnika likovnog rješenja slobodna

Natječaj je otvoren svima, bez obzira na dob, iskustvo ili profesionalno usmjerenje.

Važan cilj ovoga projekta je sudjelovanje građana u promišljanju te poticanju zajedničke svijesti o sprečavanju nastanka otpada, ponovoj upotrebi predmeta i ispravnom postupanju s otpadom, a pravila natječaja objavljena su na web stranici KD Čistoća.

Pravo sudjelovanja imaju svi, bez obzira na dob, iskustvo ili profesionalni status. Tehnika likovnog rješenja je slobodna s time da je tema likovnog rješenja ekološka s naglaskom na teme sprečavanja nastanka otpada, ponovnu upotrebu predmeta i ispravno postupanje s otpadom. Uz to i format likovnog rješenja je pravokutan i zadanih dimenzija (297 × 420 mm, odnosno A3). Naravno, likovno rješenje može unutar kompozicije sadržavati prigodne tekstualne motive, a može se predvidjeti i sugerirati smještaj potpisa autora. Ukoliko je likovno rješenje izrađeno rukom, može se predati osobno ili skenirano u odgovarajućoj rezoluciji od minimalno 300 dpi, a ako je izrađeno digitalnom tehnikom, mora biti adekvatno pripremljeno u odgovarajućoj rezoluciji također od minimalno 300 dpi.

Traži se originalnost

Valja istaknuti i da likovno rješenje mora biti originalan rad natjecatelja te jedan prijavitelj može dostaviti samo jedno likovno rješenje. Sudionici natječaja suglasni su da ih se spominje i promovira te da se njihov rad koristi za druge neprofitne informativno-edukativne materijale koje provodi KD Čistoća d.o.o.

Prijavitelji uz likovno rješenje prilažu i podatke ispisane tiskanim slovima s naslovom likovnog rješenja, tehnikom, imenom i prezimenom autora, jasno, uz potpis i kontakte (telefon i e-mail adresa prijavitelja).

Početak natječaja je 06. travnja 2021., rok za dostavu radova je 20. travnja 2021. do 15:00 sati. Virtualna izložba radova i javno glasanje publike putem mrežne stranice KD Čistoća održat će se od 22. od 28. travnja 2021. kad će se objaviti svi pristigli radovi, a 29.04.2021. će biti objavljena  obavijest o tri najbolje ocijenjena rada od strane publike.

Bogate nagrade

Na natječaj se prijavljuje predajom natječajnog rada u elektronskom obliku putem servisa za slanje datoteka (wetransfer) na adresu: info@cistoca-ri.hr ili osobno u KD Čistoća d.o.o. Rijeka, Dolac 14, 4.kat, soba 309, najkasnije do utorka, 20. travnja 2021. godine u 15:00 sati.

Prvoplasirani rad s najviše glasova publike KD Čistoća će nagraditi fotoaparatom polaroid FujiFilm Instax Mini 11. Za drugoplasirani rad nagrada je darovna kartica Decathlona u iznosu od 400 kuna, a za trećeplasirani rad darovna kartica Decathlona u iznosu od 200 kuna. Sve ostale sudionike KD Čistoća d.o.o. će nagraditi prigodnim poklonima.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme