svjetionik.scri.hr

EUROZONA: Zbog uvođenja eura, pristup nekim telekom uslugama bit će onemogućen

Osim bankomata – koji su već ušli u specifičan režim rada zbog uvođenja eura – nešto slično dogodit će se i s mobilnim uslugama triju najvećih telekoma u Hrvatskoj i to u noći na Novu godinu i u prvim danima 2023. godine.

Mnogi su s time zapravo upoznati jer su telekomi svojim korisnicima već odaslali obavijesti takvog sadržaja.

Primjerice, iz Hrvatskog telekoma (HT) obavještavaju da radi konverzije iz kune u euro u razdoblju od 21 sat 31. prosinca 2022. pa do 23.59 sati – 1. siječnja 2023. godine bit će onemogućen pristup webshopu te aplikacijama i portalu Moj Telekom.

Za to vrijeme, kažu, neće se moći ni aktivirati opcije, uključujući i roaming, kao ni kupovati HT usluge niti nadoplatiti bon, ali će pozivi, poruke i internet raditi nesmetano. Kupnje i aktivacije bilo bi dobro učiniti na vrijeme, savjet je HT -a.

Iz A1 Hrvatska ističu da zbog prelaska na valutu euro u razdoblju od 31. prosinca 2022. u 21 sat pa do 3. siječnja 2023. u 23.59 sati – njihov će se sustav ažurirati.

Zbog toga ni korisnici A1 u tom vremenu neće moći kupovati na webshopu telekoma, niti aktivirati opcije roaminga te onih koje uključuju dodatni podatkovni promet i dr., kao ni pristupiti aplikaciji i portalu Moj A1, dok će mreža neometano raditi.

Telemach Hrvatska korisnike svoje mobilne mreže obavijestio je pak da će se zbog uvođenja eura u razdoblju od 31. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023. odvijati nadogradnja sustava pa je njihov savjet da sve potrebne izmjene na pretplatničkom broju izvrše najkasnije do 30. prosinca.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme