svjetionik.scri.hr

EXPO GAMERI: Otkrijte svijet gaminga i novih tehnologija na prvom Expo GameRi u Rijeci!

Početkom travnja Rijeka postaje domaćin prvog riječkog gaming expoa – Expo GameRi! Od 6. do 7. travnja 2024., prostor Exportdrva postaje centar gaming svijeta i novih tehnologija, donoseći zabavni i edukativni dvodnevni program namijenjen svim uzrastima.

Vikend pun zabave i edukacije!

Svi ljubitelji turnira i esportsa moći će se okušati i pokazati svoje vještine u gaming zonama i osvojiti vrijedne nagrade. Fantastic Esports Pula donose turnire u igrama CS 2 i Valorant, GameHub priprema turnire u igri Forza Horizon, dok Zagreb Tekken Showdown pripremaju zabavne Tekken 8 turnire. Oni koji samo žele promatrati moći će popratiti hrvatske nacionalne kvalifikacije za igru eFootball u organizaciji Hrvatskog Esports Saveza. Posjetitelji će imati priliku isprobati popularne, poznate, ali i tek objavljene igre, tehnologije i gadgete na štandovima domaćih i stranih game developera. Tu su i razni proizvođači i distributeri gaming opreme i računala, inovatori, Riteh Racing Team, a posebnu pažnju plijenit će i ratovi robota na štandu Fightboticsa.

Bogat program

Expo GameRi oba dana će ugostiti i razne istaknute govornike koji će sudjelovati u zanimljivim panelima obuhvaćajući teme poput osnaživanja domaće gaming industrije, žena u gamingu, ulozi medija u gaming industriji te inkluzije igrača s invaliditetom. Posebno se ističe razgovor s Hrvatskim esports savezom o ulasku u Hrvatski olimpijski odbor kao i razgovori s hrvatskim i stranim game developerima – s fokusom na indie developere (nezavisne proizvođače videoigara).

Za srednjoškolski uzrast, osim zabave, uz gaming posebno se ističe i štand Sveučilišta Algebra na kojem će se moći saznati više o studijskim programima koje sveučilište nudi, dok one najmlađe očekuju kreativne radionice, radionice robotike i slaganje STEM igračaka te edukativno-zabavna predstava. Tu su i radionice akrobacija Aerial Cosplaya na kojima se svi mogu okušati u akrobacijama na kolutu i svili uz mentore.

Videogames in Orchestra

Cosplay natjecanje, koncert “Videogames in Orchestra”, Airsoft Arena i atraktivne plesne točke!

Osim edukativnog i gaming sadržaja, oba dana na rasporedu je i atraktivan zabavni program. U subotu 6. travnja održat će se Cosplay natjecanje na kojem će natjecatelji zabaviti publiku svojim impresivnim kostimima i točkama iz područja fantastike i gaminga, a one najbolje očekuju nagrade iz asortimana računalne opreme te bogati poklon paketi renomirane Cosplay trgovine iz Belgije. Nakon natjecanja slijedi veliki Expo GameRi party i zabava uz DJ-a.

Spektakl glazbe i igara

U nedjelju 7. travnja slijedi koncertni spektakl glazbe iz igara i filmova pod nazivom “Videogames in Orchestra” kojeg izvode članovi riječkog simfonijskog orkestra, pjevački zbor mladih Josip Kaplan te bend sačinjen od poznatih riječkih glazbenika među kojima je i legenda riječkog rocka Žanil Tataj – Žak. Koncertu će se pridružiti i mlada vokalistica Dani Kristina, članica Urbanovog tima iz posljednje sezone TV showa “The Voice”. Koncertni program pripremio je i aranžirao međunarodno poznati Riječanin, 19-godišnji skladatelj i glazbenik Frano Živković, poznat kao i dječak koji je inspirirao glavnog lika Disneyijevog crtića Coco.

Za sve ljubitelje adrenalinskih sportova cijeli vikend tu je i Airsoft Arena koju donosi Trinity Airsoft, gdje se možete prijaviti s timom od 4 člana i igrati protiv drugog tima u igri inspiriranoj igrom CounterStrike. Prijave za timove su otvorene na web stranici www.gameri.eu, kao i prijave za Cosplay natjecanje.

Expo GameRi održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice grada Rijeke.

Expo GameRi donose lokalne snage, marketinška agencija Rivira i Udruga “3. zmaj” iz Rijeke, s partnerima medijskom kućom GameHub iz Zagreba i najvećim regionalnim gaming portalom HCL.hr.

Ulaznice su u prodaji: www.gameri.eu

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme