svjetionik.scri.hr

FANTASTIČAN PROGRAM: U Rijeci održat će se prvi hrvatski STEM PIKNIK, evo što je pripremljeno!

Foto CTK Rijeka

U subotu, 15. travnja od 10 do 16.30 sati, na Trgu Ivana Klobučarića u Rijeci (ispred Osnovne škole Nikola Tesla), održat će se prvi hrvatski STEM piknik.

U tu svrhu pripremljen je uistinu bogat program!

Riječ je o jednodnevnom kulturno-zabavno-edukacijskom događanju za djecu (i one koji se tako osjećaju) namijenjenom popularizaciji STEM-a. Namjera je ovim jednodnevnim događanjem, u organizaciji Centra tehničke kulture Rijeka, velike i male upoznati s nekim od načela prirodnih znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike koja svakodnevno nevidljivo djeluju na naše živote.

STEM piknik uključuje niz cjelodnevnih događanja: razgovore u sklopu Znanstvenog cafea, STEM Expo te kulturno-zabavni program.

U Znanstvenom cafeu sudjelovat će meteorolog Zoran Vakula, astrolog Korado Korlević te ravnateljica Prirodoslovnog muzeja u Rijeci Željka Modrić Surina. Razgovore s gošćama moderirat će Kristian Benić.

Kulturno-zabavni program uključuje koncert kod mlađe publike izuzetno popularnih Kišnih razdraganaca, zatim predstave “Znanstvenici superheroji “Astronomskog društva Višnjan i Boss teatra te pop-up predstavu “Čajanka kod Šifrice”, autorice, ujedno matematičarke, Marije Maksimović.

Velike i male očekuje i Flying Pancakes Circus Marka Klauna – žonglersko-klaunski performans s podjelom čak tisuću palačinki, a glazbenu će podlogu svim događanjima kreirati DJ-ica Molekulica.

Na STEM Expou moći će se u detalje razgledati jedinstven studentski bolid Riteh Formula, kao i upravljati Bee bot robotima, rukovati 3D olovkama i pritom izrađivati različite predmete, učiti trikove s kartama i kako vezati čvorove, upravljati Cubettom – malim drvenim robotom, učiti o električnoj energiji spajanjem električnih krugova od elektrovodljivog plastelina i upravljati micro: Maqueen robotom uz pomoć drugog micro: bita.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme