svjetionik.scri.hr
Dobitnici nagrade fotolov

FOTOLOV: Podijeljene nagrade i priznanja autorima najboljih fotografija

Podijeljene su nagrade i priznanja studentima – autorima najboljih fotografija koje su pristigle na natječaj SC RI – Fotolov. Dodijela je organizirana u prostorijama Akvarija.

Fotolov je početkom ljeta organizirala grupa čiSTO%, koja ima za cilj podizati raznim projektima ekološku svijest djelatnika Centra, ali i svih njegovih korisnika.

Poklon bonovi

Prvo mjesto osvojila je Dora Zorić fotografijom pod nazivom “Apsolutno uklopljeni”. Na drugom mjestu je Sara Babić s uratkom “Let galebova”. Treće je mjesto pripalo Ivani Babić s fotografijom “Once upon a September”. Nagrade su novčani poklon bonovi u iznosima – 300 kuna za prvo mjesto, 200 kuna za drugo i 100 kuna za treće mjesto. Bonovi se mogu potrošiti u Student shopu.

Fotolov ide dalje

Na dodijeli Kruno Topolski, inače zadužen za organizaciju slobodnog vremena studenata, zahvalio se svim sudionicima koji su odlučili svoje fotografije poslati na Fotolov te predstavio rad grupe čiSTO 100%.

Okupljenima se obradila i predsjednica žirija Vanja Korica, inače voditeljica foto grupe Baltazar, a koja je u pozdravnom govoru poručila studentima da nastave s fotografiranjem i pozvala ih neka se uključuju u ovakve projektre. Jer se s Fotolovom ide dalje.

Podijelili svoja iskustva

Na dodijeli nagrađeni autori podijelili su svoja iskustva kako su njihovi radovi nastali.

Tako je trećeplasirana Ivana Babić rekla da je njezina fotografija nastala slučajno, u vrtu. Sara Babić je otkrila da je galebove fotografirala tijekom posjeta Brijunima, a Dora Zorić je dodala da je svoje apsolutno uklopljene napravila tijekom jedne šetnje, neposredno pred oluju.

– Na natječaj sam poslala više fotografija ali sam mislila da tu nisam, jer sam imala nekih problema s internet vezom kod slanja radova. Uglavnom iznenadila sam se kada mi je javljeno da sam prvo mjesto osvojila upravo tom fotografijom. Volim fotografiju, sve što je vezano s umjetnost i sigurno ću se prijavljivati dalje na Fotolov, otkrila nam je Dora Zorić, inače studentica Ekonomskog fakulteta.

U galeriji pogledajte nagrađene fotografije.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme