svjetionik.scri.hr

GALERIJA SKC: Prijave u tijeku za radionice kustoske prakse, rok je 4. kolovoza

Studentski kultruni centar poziva studente i studentice na radionicu kustoske prakse: pridruži se STIFF timu u osmišljavanju i provedbi internacionalne izložbe autora u Galeriji SKC!

Radi se o Paspartu programu, a koji obuhvaća višemjesečnu edukaciju za mlade (od 18 do 30 godina) usmjerenu na procese stvaranja izložbe. Mentori vode studentice i studente kroz specifične aktivnosti – segmente organizacije izložbe: osmišljavanje i pisanje koncepta izložbe, osmišljavanje i planiranje postava, pripremanje tekstualnih i vizualnih komunikacija, komunikaciju s publikom i više…
Kroz program pruža se mogućnost povezivanja, zabave, učenja novih vještina i kreaciju izložbenog programa uz STIFF tim.

Rezultati višemjesečnog mentoriranog rada su brojni segmenti koji su ključni za kreiranje izložbe: koncipiranje postava, osmišljavanje vizualnog identiteta, osmišljavanje i uređivanje kataloga radova, postavljanje izložbe, priprema i uređivanje objava za medije i društvene mreže, vodstvo kroz izložbu. 

Polaznice i polaznici edukacije zajednički će uz vodstvo mentorica osmisliti i postaviti izložbu Démodé čije je otvorenje dio popratnog programa Međunarodnog studentskog filmskog festivala STIFF koji se, od 22. do 26. studenog 2023., održava Rijeci. Ovogodišnja tema festivala je Desetljeće .

Tematski fokus izložbenog programa sagledat će proteklo desetljeće kroz dokumentarni, eksperimentalni i intimni pristup te će se međunarodni i domaći autori predstaviti Rijeci na dvije lokacije. 

Multimedijalna izložba Démodé okupit će radove koji promatraju političke i ekonkonomske promjene. Posebni fokus stavit će se na razvoj tehnologije i njezin utjecaj na kvalitetu života i međuljudske odnose, a izložba će kreirati i poseban audio – vizualno iskustvo koje poziva na refleksiju, kontemplaciju i akciju. 

Osim samog postava u sklopu izložbe publika STIFF-a imat će mogućnost sudjelovanja u  diskurzivnim i radioničkim aktivnostima koje pozivaju umjetnike da podijele svoje prakse i potiče na razgovor i stvaranje u neobičnim formatima. 


Radionica će se provoditi online i u prostorima Galerije SKC, od kolovoza do prosinca, u više segmenata:

  • Osmišljavanje koncepta i postava, narativno i tehnika (kolovoz, rujan, listopad)
  • Priprema programa i razrada diskursa (rujan)
  • Priprema komunikacije, tekstualne i vizualne (rujan, listopad)
  • Postav izložbe (studeni, 12. – 22.)
  • Izvedba: izložba Demode i popratni sadržaji za javnost (studeni, 22/23. – 26.)
  • Izvještavanje o programu, tekstualno i vizualno (prosinac)

PRIJAVE

Prijavi se slanjem motivacijskog pisma na demode.stiff@gmail.com do 4. kolovoza 2023.
Piši zašto želiš sudjelovati! Radionica je otvorena za sve studentice i studente svih fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Sudjelovanje je besplatno, predznanje nije potrebno. Broj mjesta je ograničen. 

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme