svjetionik.scri.hr

GASTROFEŠTA: Studentski centar Rijeka pripremio 2.500 porcija bakalara

Kuhari Studentskog centra Rijeka pripremili su 2.500 porcija bakalara na gulaš, a u sklopu Gastrofešte koja je održana na Korzu u organizaciji Grada Rijeke, TZ Grada Rijeke, a u suradnji s Sveučilištem u Rijeci, Studentskim centrom Rijeka i sponzorima.

Za građane je pripremljeno i 3.000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3.000 čaša žlahtine koje su spremili i donirali Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski i Općina Čavle.

Za bakalar na gulaš a la SCRI utrošeno je oko 200 kilograma bakalara, 40 litara bijelog vina, preko 300 kilograma krumpira te oko 100 litara maslinovog ulja….

Građanima su se na predblagdanskoj marendi pridružili i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj sa suradnicima, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, ravnatelj Studentskog centra Goran Manestar i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Gradonačelnik Filipović iskoristio je priliku da svim građanima čestita nadolazeće blagdane, Božić i Novu godinu.

“Kraj godine prilika je da podvučemo crtu na sve ono što se u ovoj godini dogodilo i da lagano zakoračimo u sljedeću godinu. Nakon dvije godine pandemije korona virusa i suzdržavanja od druženja, vjerujem da su ljudi već željni i druženja i zabave i veselja, te ih i ovom prigodom pozivam da nam se pridruže na Korzu i na dočeku nove godine koju smo ove godine odlučili proslaviti bez vatrometa kako bismo poštovali i prava životinja i na taj im način omogućili mirnu novu godinu“, čestitao je i poručio riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Rektorica prof. dr.sc. Prijić Samaržija tom je prilikom istaknula da “svakako vesele suradnje gdje Sveučilište i Studentski centar Rijeka mogu doprinijeti, a jedna od takvih suradnji je i priprema tradicionalnog bakalara, kojeg jedu i studenti i profesori riječkog Sveučilišta”.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme