svjetionik.scri.hr

HKD: Predstava Španjolski komad i koncert Tamare Obrovac uz studentski popust od čak 50 posto!

HKD nudi kulturni program uz studentski popust.

Radi se o predstavi Španjolski komad te o koncertu Tamare Obrovac.

Vrsna glumačka ekipa

Španjolski komad prati sudbinu majke Pilar u koju je zaljubljen udovac Fernan, upravitelj zgrada, te njezinih kćeri Aurelije i Nurie, obje glumice. Doduše, jedna je slavna filmska glumica koja osvaja nagrade na crvenom tepihu, a druga igra u opskurnim kazalištima izvan grada. Uz Mariana, Aurelijina muža koji se pod teškim teretom života odao alkoholu i letargiji, ni druga lica ove sapunice nisu neopterećena životom svagdašnjim. I iako im se ne događaju ne znamo kakve grandiozne stvari, oni svoje osobne drame shvaćaju jako ozbiljno, iz čega proizlazi sva komika, potkrijepljena vrsnom glumačkom igrom ovog ansambla.

Jer, kad imamo Sretena Mokrovića u ulozi idealista koji voli upravljati zgradama, Almu Pricu u ulozi tvrde majke koja kćerima voli krojiti život, Saru Stanić Blažević i Anu Vučak Veljaču kao kćeri osobenjakuše koje se majci otimaju po svaku cijenu, uz to Matiju Čigira kao ocvalog profesora matematike kojemu je kapljica draža od života – kazalište može početi.

Za Dan žena Tamara Obrovac

HKD na Sušaku za Dan žena 8.3. dovodi željeznu istarsku lady Tamaru Obrovac i njezin quartet!

Ovaj ansambl djeluje u neizmjenjenom sastavu od 1997. godine (Tamara Obrovac, Matija Dedić, Žiga Golob i Krunoslav Levačić) kada su izdali i prvi CD “Ulika” na kojem je Tamara po prvi puta predstavila novi način razmišljanja i komponiranja, u kojem uspješno spaja inspiraciju lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem, što će uz njihove uvijek inspirativne i drugačije izvedbe ostati osnovno obilježje njenog glazbenog izraza kojim će postati prepoznatljiva i na međunarodnoj jazz sceni.

Predstavljanje albuma Nuvol

Na koncertu u Rijeci quartet će najvećim dijelom predstaviti repertoar sa njihovog posljednjeg CD-a Nuvola koji je 2023. godine izašao u izdanju Cantusa, Hrvatskog društva skladatelja i austrijskog izdavača Alessa records, a kojim je ovaj ansambl obilježio 25 godina postojanja i zajedničkog muziciranja.

Album sadrži nove, nešto kompleksnije Tamarine skladbe kojima ostaje vjerna spoju Istre i jazza, a koje sastav sjajnih glazbenika izvodi s radošću muziciranja ostvarenu kroz neomeđenu slobodu izričaja, virtuozno muziciranje, humor i improvizaciju, što je od samih početaka svojstveno svim glazbenicima quarteta.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme