svjetionik.scri.hr

I TI MOŽEŠ POMOĆI: U goste nam dolazi Društvo za zaštitu životinja Rijeka

Nastavljamo s projektom predstavljanja studentima riječkog nevladinog sektora, a s ciljem popularizacije volonterizma i njihova rada.

Tako nam iza blagdana u četvrtak 4. travnja u restoran Kampus, u goste dolazi Društvo za zaštitu životinja Rijeka.

Prilika je to da se upoznaš s radom društva, povežeš sa zaštitarima i postaneš volonter. Može se donirati i po koji euro za hranu.

▶️ VOLONTIRAJ!

Pridruži se volonterskom timu skloništa i usreći dane napuštenim psima!Volonterski dan uključuje čišćenje bokseva, pranje zdjelica, pripremu hrane, šetnje pasa, četkanje pasa i igru. Ima li boljeg načina da ispuniš dan nego veselim mahanjem repova i iskrenom psećom zahvalnošću?Osim volontiranjem u skloništu, pomoći možeš i organizacijom i sudjelovanjem u humanitarnim eventima, “online” radom od kuće, fotografiranjem pasa, vožnjom pasa, članstvom u udruzi, pisanjem projekata…Prijavi se putem online obrasca (https://forms.gle/D4Q49ETedNsugUe2A ili skeniranjem QR koda) ili slanjem e-maila na mail@zz-rijeka.org.Za volonterske sate može se dobiti potvrda i upis u volontersku knjižicu.

▶️POSTANI ŠETAČ!

Imaš omiljenu njuškicu ili dvije ili trideset i dvije, koju ne možeš udomiti ali obožavaš provoditi vrijeme s njom?Pse možeš šetati oko azila ili ih izvesti na izlet. Usput je poželjno i okinuti neku dobru fotku.Sve što je potrebno je doći u azil u ranim jutarnjim satima i neka čarolija počne!

▶️POSTANI PRIVREMENA ČUVALICA!

Tražimo ozbiljne i odgovorne osobe koje bi se o psu ili maci mogle brinuti kraće vrijeme kao da je njihova (hranjenje, šetnje i maženje).Privremena skrb traje od nekoliko dana do par mjeseci, dok se ne pronađe stalan dom.Mi pokrivamo sve potrebno za životinju dok ju ti čuvaš.

▶️POSTANI KUM!Posebnu vezu s nekim od naših dlakavaca možeš ostvariti tako da mu postaneš kum.Jednostavno je; odabereš psa, uplatiš iznos i pošalješ nam potvrdu na mail.Program kumstva:Mjesečno: 5 EURPolugodišnje: 22 EURGodišnje: 44 EURIBAN ERSTE: HR9524020061100689037svrha uplate: kumstvo “IME PSA”.

▶️DONIRAJ!Kako bi i dalje mogli spašavati životinje i pružiti im što bolju brigu, potrebne su nam donacije.Od njih kupujemo hranu, lijekove, plaćamo veterinare te ulažemo u obnovu i izgradnju skloništa.

Donirati se može na nekoliko načina:

– donošenjem potrepština u sklonište

– kupnjom u trgovinama koje će nam predati donacije

– plaćanjem željenog iznosa u veterinarskim ambulantama- ubacivanjem novčanih donacija u jednu od naših kasica

– uplatom na račun udruge

– članstvom u Društvu za zaštitu životinja Rijeka IBAN ERSTE: HR9524020061100689037

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme