svjetionik.scri.hr

EKO AKCIJA NA KAMPUSU: SCRI posadio šljive, smokve i nisko raslinje

Na Kampusu je opet bilo “zeleno”: naime održana je još jedna eko akcija u organizaciji Studentskog centra Rijeka i grupe Čisto%, a uz podršku Sveučilišta u Rijeci odnosno rektorice prof.dr.sc. Snježane Prijić – Samaržija.

Riječ je o tradicionalnom projektu, budući da Studentski centar Rijeka godišnje organizira barem dvije ovakve zelene akcije. Uglavnom se sade stabla primorskog kraja, voćke i nisko raslinje, a cilj je da Kampus bude zelen, ali i da studenti mogu jesti sa stabla voće koje nije tretirano.

Doprinos sadnji dali su radnici SCRI-a, studenti, ali i gosti riječkog Sveučilišta. Događaju su nazočili prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete pri riječkom Sveučilištu prof.dr.sc. Marta Žuvić, predsjednik Zajednice studentskih centara i ravnatelj SC Varaždin Nenad Milijaš, te Marija Špoljarić iz Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Posađeno je 50 – tak biljaka, na različitim lokacijama uz studentske paviljone.

-Uz restoran Kampus već imamo 30-tak voćki koje daju plodove – trešnje, šljive i smokve. Željeli bi prvi imati aleju smokava, uz šetalište od restorana Kampus prema Kačjaku, budući da je smokva bila hraniteljica ovog kraja, istaknuo je ravnatelj SCRI mr. Dinko Jurjević.

Eko akcije SCRI -a samo su dio zelenih politika ove tvrtke. Na tom tragu treba spomenuti – plastic free politiku, postavljanje solarnih kolektora na krovove objekata tvrtke, kupnju električnih vozila. Velika pažnja se posvećuje postupcima prilikom odvajanja otpada, poticanju studentskog aktivizma, a sve u naporima da se zaštiti naš okoliš i smanji emisija CO2 u atmosferi. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!