svjetionik.scri.hr

IZLOŽBA GRAFIKA: “Muke i nauke” u paviljonu 2 Tonke Špoljar

Da hodnik studentskog doma može poslužiti kao izložbeni prostor – dokazuje nam primjer Tonke Špoljar – studentice APURI -a (Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka), koja je autorica izložbe naziva – Muke i nauke.

Riječ je o grafikama koje su postavjene duž hodnika paviljona 2 u SN Trsat.

Radovi prikazuju svakodnevicu studentskog života iz perspektive Tonke (koja je ujedno i korisnica doma); te tako razaznajemo motive slobodnog vremena, druženja, učenja, menze…

Projekt je financirao Studentski kulturni centar (SKC -e). A na upit od kuda ideja da zidovi doma preuzmu funkciju galerije, naša sugovornica odgovara;

– Razmišljala sam kako da iskoristim materijal na kojem radim još od veljače ove godine, a da nekako sve bude na dobrobit svih, otkriva nam Tonka Špoljar.

– Cimerica mi je dala prijedlog, a ja sam ga odmah prihvatila…Ova priča nekako je na tragu izloženih fotografija u paviljonima 1 odnosno 4, rekla nam je Tonka Špoljar.

Muke i nauke sastoje se od osam grafika, a mogu se zapravo pogledati do daljnjega jer iste ostaju u stalnom naslijeđu Studentskog centra Rijeka. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme