svjetionik.scri.hr

JUBILARNO IZDANJE:Predstavljen program Festivala Impulse, studentima ponovno popust

Impulse Festival ove godine slavi jubilarno 10. izdanje!

Riječki klupski boutique festival, i ove godine promovira dobru glazbu i urbanu kulturu. Aktivnosti koje će se održati u sklopu festivala (koncerti, projekcije filmova, tribine, sajam ploča) u središte stavljaju glazbu koja je festivalska glavna okosnica.

Ove godine Festival će se održati od 17. do 23. travnja i ponudit će riječkoj publici niz koncerata i glazbenih edukativnih tribina, tradicionalni sajam ploča, film u Art-kinu i kul partyije.

Studentice i studenti će opet karte moći kupiti po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ako isti nije rasprodan)! Osim alternativnih glazbenika i sadržaja, bit će mjesta i za već provjerena glazbena imena.

17.4. “THIS IS NATIONAL WAKE” @ART-KINO

Otvaranje festivala je u znaku regionalne premijere nagrađivanog glazbenog doksa This is National Wake – Documentary Film. Debitantski film redateljice Mirissae Neff koji prati divlji uspon i tragični pad multirasnog južnoafričkog punk benda, čiji su članovi riskirali sve kako bi okusili slobodu. Prožet dosad neviđenim snimkama antirasističke kontrakulture iz 1970-ih za koju malo tko zna da je postojala, film otkriva bend čija glazba i sjećanja čine duboku meditaciju o tome kako se povijest živi kroz umjetnost i u našim umovima. KARTE : 4€ // za članove Filmskog kluba cijena iznosi 3€ PRODAJNA MJESTA: Ulaznice.hr // blagajna Art-kina

This Is National Wake impulse festival
Impulse Festival, This Is National Wake, 17.4. @Art-kino

20.4. MICHELLE GUREVICH @BOTEL MARINA

Posebna gošća jubilarnog 10. izdanja je kantautorica Michelle Gurevich. Na festival dolazi predstaviti aktualni, šesti po redu album “Ecstasy in the Shadow of Ecstasy”. Ne propustite doživljaj intimnih balada na palubi botela. KARTE : 15€ (pretprodaja) // 20€ (na dan koncerta) PRODAJNA MJESTA: Dallas music shop Rijeka // Entrio.hr

22.4. VOJKO V @POGON KULTURE

Porinom nagrađeni reper vraća se u Rijeku! „Ne može“, „Pasta Italiana“, „Kako to“ i najnovija mu „Saborska penzija“ samo su neki od Vojkovih hitova čije publika zna od početka do kraja. Nakon rasprodane zagrebačke Tvornice kulture vrijeme je da riječka publika otkrije što se sve krije iza skorašnjeg albuma “Dvojko”. KARTE : 11€ (pretprodaja) // 15€ (na dan) PRODAJNA MJESTA: Dallas music shop // Entrio

23.4. CHUI SVIRA BERLIN U ART-KINU @ART-KINO

Čuveni “Berlin, simfonija velegrada” ritmički je i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film koji u avangardističkom montažnom stilu, kroz pet činova, panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam, nižući prizore iz različitih područja gradskog života te time predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog Berlina, a sjajni Chuijevci pripremili su svoju glazbenu interpretaciju. Glazba za film skladana je tako da je svaki od članova bio zadužen za jedan od aktova, što je doprinijelo žanrovskom obilju u vidu epskih synth tema, jazz rock stilizacija i elektroničkih plesnih numera, podsjećajući nas i da je Berlin kolijevka elektronske glazbe. Nastup je dio programa pod nazivom Kinofonija kina Tuškanac u organizaciji kina Tuškanac, Hrvatskog filmskog saveza i Goethe-Institut Kroatien.

Chui svira Berlin impulse festival
Impulse Festival, Chui svira Berlin, 23.4. @Art-kino, autorica: Petra Vrdoljak

STUDENTSKI POPUST

Ove godine u ponudi je ponovno pogodnost za studente. Uz predočenje x-ice svi studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ako nije rasprodan).

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Vizualni identitet festivala potpisuje dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.(lj.hlaca)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme