svjetionik.scri.hr

KAMPUS: Otvorena izložba Foto grupe Baltazar – To smo mi

To smo mi“ – naziv je izložbe foto radova polaznika i polaznica Foto akademije koju je organizirala Foto grupa Baltazar, a koja se do daljnjega može pogledati u restoranu Kampus.

Crnobijelo u boji

Izloženi su radovi razne tematike od pejzažne do portretne, od onih napravljenih u crno – bijeloj tehnici te onih fotografija koje su u boji.

Uz njihove mentore, a riječ je o ravnatelju SCRI mr. sig. Dinku Jurjeviću i našoj djelatnici Vanji Korici, svoje uratke ovog puta javnosti predstavljaju: Tea Marinović, Martina Ivanišević, Antonio Bakran, David Tomasić, Leonarda Brnas, Filip Curjurić.

-Kroz ovu izložbu želimo prikazati kako mladi amaterski umjetnici doživljavaju i osjećaju svijet kroz svoje objekte, rekla nam je Vanja Korica, voditeljica Foto grupe Baltazar.

Godišnju nagradu dobio – Antonio Bakran

U okviru otvorenja dodijeljena je i godišnja nagrada članu grupe za poseban doprinos radu u Foto grupi –a nju je dobio Antonio Bakran.

Počašćen sam nagradom i stvarno mi je drago vidjeti kako se fotogrupa brine o svojim članovima. Naravno puno je truda uloženo oko realizacije radionica te se nadam da će ih u budućnosti biti još te da ćemo moći i drugim studentima približiti ljepotu fotografije, rekao nam je Antonio Bakran. Otkrivajući kako se zapravo uključio u rad ove grupe.

– Sve je bilo slučajno i neplanirano. Naime, dok sam čekao red za menzu vidio sam plakat o održavanju predavanja foto grupe vezano uz temu tehničkih postavki fotoaparata. Kako je navedeno predavanje počinjalo za pola sata, a nisam imao neke druge obveze, odlučio sam prisustvovati. I eto, nakon predavanja povezao sam se s voditeljicom Vanjom koja me predstavila grupi i pozvala na daljnja druženja unutar foto grupe. Sve u svemu činila mi se odlična prilika za upoznavanje novih ljudi koji dijele istu strast prema fotografiji. I nisam pogriješio 😊 , rekao nam je dalje naš sugovornik.

Baltazar postoji od 2017. godine

Podsjetimo, Foto grupa Baltazar postoji od 2017. godine te godinama organizira tečaj za studente Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci odnosno edukaciju pod nazivom Foto akademija, čiji je cilj polaznike upoznati s osnovama fotografije i njenom obradom. Ovaj tečaj je besplatan.

Zaprati rad Foto grupe na Instagram profilu (@uniri_foto_grupa_baltazar), uroni u foto svijet članova i na vrijeme se informiraj o aktivnostima. (Lj. HLAČA, foto: I. BABIĆ)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme