svjetionik.scri.hr

KAMPUS: SCRI ugostio stotine djece i mladih koji sudjeluju na državnoj završnici Plazma Sportske igre mladih

Započela je najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, Plazma Sportske igre mladih, a domaćin je Rijeka – gdje trenutno boravi tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske zbog velike državne završnice koja se održava od 25. do 29. srpnja.

Nakon kvalifikacijskih natjecanja, županijskih i regionalnih finala koja su se odigravala od siječnja do srpnja, u Rijeci će se održati – natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach – Dani sporta, zatim MIS turnir u odbojci te odbojka na pijesku, i to čak na tri lokacije. Rijeka će tjedan dana biti obilježena sportskim duhom, navijanjem i veseljem djece iz cijele Hrvatske.

Državna završnica započela je ždrijebom skupina za graničar, čija će se natjecanja održati u Dvorani mladosti 25. i 26. srpnja, a Vojno igralište ugostit će utrku na 60 metara u utorak, 25. srpnja od 17 sati.

Natjecanja u odbojci na pijesku održat će se na terenima Kantrida 28. srpnja, a MIS turnir u odbojci u Dvorani mladosti na programu je 27. i 28. srpnja.

Mališani i njihovi roditelji odabrali su smještaj Studentskog centra Rijeka (SN Trsat i SN Ivan Goran Kovačić).

Ove godine Državna završnica 27. Sezone Plazma Sportske igre mladih bit će održana u čak dva grada Rijeci i Splitu (Coca-Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HP turnir u tenisu, HEP turnir u rukometu, stolni tenis, šah I Kinder Joy turnir u košarci).

Plazma Sportske igre mladih, pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se, potpuno besplatno, natječu u 10 sportskih disciplina s ciljem da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Samo će ove godine Igre u Hrvatskoj okupiti više od 100.000 djece i mladih.

Pobjednici iz Državne završnice kvalificirat će se na veliku Međunarodnu završnicu koja se održava u Splitu od 21. do 26. kolovoza gdje će se imati priliku družiti i natjecati s vršnjacima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme