svjetionik.scri.hr

PORT OF DANCE/FESTIVAL SUVREMENOG PLESA: Uživaj u izvedbama suvremenog plesa uz popust

Od 11. do 15.5. HKD na Sušaku organizira Festival suvremenog plesa Port of Dance, a u izvedbama plesa studenti mogu uživati uz popust – odnosno organizator nudi 50 popusta na ulaznice odnosno karta iznosi 25 kuna, umjesto 50 kuna koliko je redovna cijena po predstavi).

Popust uz predočenje X -ice

Popust se može dobiti isključivo na mjestu gdje se održava predstava (HKD, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja ili Exportdrvo), uz predočenje X-ice.

Blagajna je otvorena sat vremena prije svake predstave, a moguće je napraviti rezervacije na ana@hkd-rijeka.hr ili na broj 091/6223 465.

Više informacija o predstavama s popustom u sklopu festivala i lokacijama gdje će se održavati: https://hkd-rijeka.hr/popusti/.

Treće izdanje donosi bogat program

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje donosi 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

Niz plesnih predstava otvara rumunjska koreografkinja i filmašica Simona Deaconescu sa svojim Choreomaniacs 12. svibnja u HKD-u.

U petak 13. svibnja gostuje turski duo Evrim Akyay & Su Güzey s predstavom kitty kitty u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a nakon toga Zagrebački plesni ansambl i Borna Babić s predstavom Okvir u HKD-u.

U subotu 14. svibnja Festival seli u Exportdrvo gdje će se moći pogledati Spektakl Studija za suvremeni ples i Irme Omerzo, a kasnije te večeri nastupa belgijski plesač i koreograf Cassiel Gaube sa svojim Soirée d’études na pozornici HKD-a.

Posljednje dvije predstave Port of Dance festivala u Rijeku dolaze 15. svibnja u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a u PPMHP moći će se pogledati autori iz regije –  Nestani ovdje Petre Hrašćanec i Saše Božića te predstava radnog naziva Izvedbeni projekt 2 Mateja Kejžara.

Novost festivala Port of Dance su predstave snimljene u virtualnoj stvarnosti (VR) koje će se moći pogledati od 11. do 14 svibnja u od milja zvanom Malom HKD-u, prostoru u Križanićevoj 6A (pasaž iznad Conta) kojim od nedavno upravlja HKD. Kraći formati  predstava snimljeni su u VR tehnici koja omogućuje svakom gledatelju da ima najbolje mjesto u gledalištu, sjedeći skoro na dohvat izvođača – na rasporedu su IgorxMoreno: Idiot-Syncrasy, Simona Deaconescu: Virtual (living) room, Linda Hayford: AI/She/Me  i Enya Belak: Blue INK.

Više o programu vidi ovdje.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!