svjetionik.scri.hr

NATJEČAJ ZA STUDENTSKI DOM: Odgovor na 10 najčešćih pitanja

Trenutno je otvoren Natječaj za ostvarivanje prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima.

Mnogi studenti će po prvi put prijavljivati smještaj u studentskom domu te smo odlučili pronaći odgovore na 10 najčešćih pitanja koje studenti i njihovi roditelji postavljaju kolegama koji rade na Natječaju.

Do kada je potrebno poslati prijavu na Natječaj?

Natječaj je otvoren do 23. srpnja te je potrebno da sve dokumente pošaljete najkasnije s tim danom. Dakle nije potrebno da pošta stigne do 23. srpnja već da je to zadnji dan da ste poslali poštom dokumentaciju.

Šalju li se prijave online ili poštom te je li potrebno uplatiti troškove obrade?

Prijava na Natječaj se šalje isključivo poštom na adresu: Studentski centar Rijeka, Radmile Matejčić 5, 51000 Rijeka, “Natječaj za smještaj”. Za prijavu na ovaj Natječaj nije potrebno uplatiti nikakve troškove na račun Studentskog centra Rijeka.

Maturant sam, moram li obavezno poslati obrazac B?

Obrazac B potreban je isključivo ako upisujete neki od deficitarnih studija. Prema županijskoj razini deficitarna zanimanja koji će dobiti dodatne bodove na Natječaju su: računarstvo, strojarstvo, elektrotehnika, medicina, logopedija, brodogradnja, građevinarstvo, fizika i matematika-nastavnički smjer, matematika-nastavnički smjer, matematika i informatika-nastavnički smjer.

Što ako imam upis na fakultet poslije 23. srpnja, a moj studij spada pod deficitarno zanimanje. Kako onda dostaviti navedenu potvrdu?

U slučaju da su vam upisi na studij poslije 23. srpnja, ili u slučaju da vam na fakultetu nisu ovjerili obrazac B do tog roka, obavezno pošaljite sve dokumente na Natječaj do 23. srpnja, a onda naknadno, čim vam na fakultetu ovjere obrazac, isti dostavite na adresu elektroničke pošte: natjecaj@scri.hr. Isti Obrazac je u tom slučaju moguće poslati najkasnije do 30. srpnja.

Maturant sam, kako ulazim u e-molbu (Obrazac A)?

Kako biste pristupili e-molbi potrebno je da na prvom ekranu kliknete na “registracija” te se zatim prijavite vašim OIBom. Ne zaboravite isprintati navedeni Obrazac i obavezno ga potpišite na obje strane.

Brat ili sestra mi se redovno školuju, što moram dostaviti u tom slučaju?

Ako vam brat/sestra pohađa osnovnu ili srednju školu, potrebno je dostaviti potvrdu o prebivalištu za njega/nju i dati suglasnost u e-mobi da se smiju povući podaci o školovanju iz e-Matice.

U slučaju da vam brat ili sestra redovno studiraju, u tom slučaju je potrebno poslati potvrdu o prebivalištu za brata/sestru i potvrdu o redovnom studiranju.

Mogu li poslati kopiju dokumenata ili dokumente iz sustava e-Građani?

Na Natječaj je moguće dostaviti kopije dokumenata te se isto tako prihvaćaju dokumenti iz sustava e-Građani.

Maturant sam i planiram upisati studij na jesenskom roku, mogu li sada poslati prijavu?

Kako bi se prijavili na Natječaj, u ovom trenutku nije važno jeste li upisali studij. To će vam biti važno tek prilikom useljenja u studentski dom, ako ostvarite to pravo. Zato ako planirate upisati studij na jesenskom roku već sada možete poslati svoju prijavu.

Otac mi je bio branitelj u Domovinskom ratu, moram li imati potvrdu iz 2021. godine?

Kako bi dokazali da vam je netko od roditelja sudjelovao u Domovinskom ratu nije potrebno da vam je dokument iz 2021. godine. Potrebno je da je na potvrdi/dokumentu vidljivo da vam je roditelj sudjelovao više od 100 dana u borbenom sektoru.

Kada ću znati jesam li ostvario pravo na studentski dom?

Početkom kolovoza možete očekivati objavu privremene rang liste na službenim stranicama Studentskog centra Rijeka te na Facebook stranici. Nakon objave privremene rang liste postojat će rok za eventualne žalbe te će krajem kolovoza biti objavljena konačna rang lista.

Za sva pitanja u Studentskom centru Rijeka možete javiti na adresu elektroničke pošte natjecaj@scri.hr te na brojevima : 099/492 5801 i 099/529 4403 (radnim danima u vremenu od 9-15 sati).

Tekst Natječaja kao i potrebne dokumente možete pronaći na sljedećoj poveznici.

(Pripremio:K. Topolski)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme