svjetionik.scri.hr

OKRUGLA OBLJETNICA: Restoran Kampus proslavio 10. rođendan

Restoran Kampus Studentskog centra Rijeka proslavio je 10. rođendan, a ova lijepa obljetnica obilježena je u skladu s epidemiološkim mjerama i u „obiteljskom krugu“.

Događaju su nazočili ravnatelj Studentskog centra Rijeka mr. Dinko Jurjević, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr .sc. Snježana Prijić – Samaržija, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Leopold Mandić, voditelj restorana Kampus Darko Lovrić te viša sasvjetnica za studentski standard i kvalitetu studiranja pri Sveučilištu Andrea Mešanović, koja je kao tadašnja zamjenica predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci prije 10 godina bila prva korisnica kojoj je poslužen topli obrok u ovom objektu.

Čak 2.500 obroka dnevno

Restoran Kampus – kompleks površine od preko 7.000 metara kvadratnih – s radom je započeo 2011. godine. Prije korone imao je dnevni kapacitet od čak 2.500 obroka sa 600 sjedećih mjesta, čime je ujedno jedan od najvećih ugostiteljskih objekata na ovom području.

Sada zbog pandemije radi u nešto drugačijem ritmu, no ostao je kao jedan od rijetkih objekata koji ni u vrijeme pravog lockdowna nije zatvorio svoja vrata studentima kao ni ostalim korisnicima.

U svojoj ponudi ima više vrsta meni obroka, gotovih jela, tu su i pizze, ali i marende koje se dostavljaju. Studentski centar Rijeka kontinuirano brine o studentskom standardu, pa se tako vodi računa i o segmentu studentske prehrane koja je organizirana kroz tri restorana, četiri bistroa, dva buffeta te šest caffe – barova.

Uspješnih 10. godina

U svojem pozdravnom govoru ravnatelj SC Rijeka Dinko Jurjević osvrnuo se na same početke rada restorana, kazavši da je izgradnja zgrade završena 2008. godine, da bi sredinom 2011. godine restoran započeo s radom.

-Sve je bilo brzinski, rekao je dalje ravnatelj Jurjević, paralelno smo opremali objekt te zapošljavali ljude. U tom trenutku bitno nam je bilo da restoran što prije saživi i evo već je prošlo 10. uspješnih godina, zaključio je Jurjević.

Restoran rastao zajedno s Kampusom

Voditelj restorana Kampus Darko Lovrić na događaju je rekao da je restoran najprije radio u jednoj smjeni te zapošljavao 20 – tak ljudi.

-U početku pripremala se hrana za mali broj posjetitelja, no kako je cijeli Kampus rastao sa smještajem i sa sastavnicima – tako smo i mi rasli s njim. Nakon nekog vremena smo prešli na smjenu i pol i na 6 dnevni radni tjedan. A sada radimo cijeli tjedan, rekao je Darko Lovrić.

Tadašnja zamjenica predsjednika SZSuR –a Andrea Mešanović podijelila je svoje iskustvo kao prva korisnica objekta, kazavši da su svi studenti bili jako sretni što se otvorio jedan novi moderan ugostiteljski objekt. Obrok s novootvorene ”trake” Andrea Mešanović probala je u pratnji tadašnjeg rektora prof. dr.sc. Pere Lučina, a što je zabilježeno i u nekim medijima.

-Drago mi je da sam svjedok svih ovih 10. godina jer se od tada puno stvari unaprijedilo i lijepo je pratiti taj razvoj, rekla je Andrea Mešanović.

Subvencionirana prehrana

Predsjednik Studentskog zbora Leopold Mandić istaknuo je važnost subvencionirane studentske prehrane.

-Tu imamo nekoliko sastavnica i nadam se da će ih u budućnosti biti više i zapravo da će ovaj restoran rasti i pripremati sve više kvalitetnih jela, rekao je Mandić.

– Iako uvijek prostora za napredak po tom pitanju ima, ipak dosta se toga napravilo. Nadam se da ćemo u suradnji sa Studentskim centrom taj standard još više podignuti, riječi su predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof.dr. sc. Snježana Prijić- Samaržija imala je najslađi zadatak prerezavši slavljeničku tortu te se obratila riječima da je uistinu lijepo slušati ove brojke, svjedočenja kako je restoran Kampus rastao u proteklih 10. godina i kako uvijek na početku nije lako, a onda kada jednom počnemo trčati trčimo sve brže. Uputila je zahvalu svima onima koji su doprinijeli da objekt krene s radom, da počne raditi tako sjajno, prije svega je riječ o Upravi SC Ri, ali i samim radnicima.

-Ljestvica u prehrani je sve viša. Uvijek treba nešto novo smisliti, i mladi ljudi su u tom pogledu sve zahtjevniji i takvi zapravo trebaju biti, poručila je rektorica prof.dr.sc. Prijić- Samaržija.

Cijeli događaj možete pogledati na službenoj Facebook stranici Studentskog centra Rijeka.

(autor; Ljiljana Hlača, fotografije: Ljiljana Hlača, Kruno Topolski)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!