svjetionik.scri.hr

OTVORENI POZIVI: Stipendije Švicarske i Bayhosta – prijavi se!

U tijeku su dva zanimljiva programa za stipendiranje. Riječ je o stipendijama Švicarske i BAYHOST -a.

Stipendije Švicarske Konfederacije u 2022./2023

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2022./2023.

1. stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, namijenjene su diplomiranim (MA) kandidatima;
2. stipendije za doktorske studije, namijenjene su diplomiranim (MA) kandidatima;
3. stipendije za poslijedoktorske studije, namijenjene su kandidatima koji su stekli ili će steći akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju između 31. prosinca 2018. i 31. srpnja 2022. godine;
4. stipendije za umjetničke smjerove, namijenjene su diplomiranim (BA) kandidatima za prvi (inicijalni) diplomski (master) studij na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti.

Rok za prijavu: 12. studenoga 2021.

BAYHOST – jednogodišnji program stipendiranja

Slobodna država Bavarska putem Bavarskog akademskog centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) otvara prijave za jednogodišnji program stipendiranja za akademsku godinu 2022/23.

Stipendije su namijenjene financiranju poslijediplomskih studija, doktorata ili jednogodišnjih istraživačkih boravaka na bavarskim visokim učilištima. Cilj godišnjeg programa stipendiranja je potpora znanstvenoj suradnji i akademskoj razmjeni između Bavarske i srednje, istočne i jugoistočne Europe.

Više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici Universität Regensburg – Study in Bavaria.

Rok za prijave je 1. prosinca 2021.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!