svjetionik.scri.hr

VIŠE OD POLA STOLJEĆA RADA: Studentski centar Rijeka proslavio 61. rođendan

Studentski centar Rijeka prigodnom svečanošću obilježio je svoj veliki jubilej  – 61. rođendan. Bila je to prilika da se rezimira što se sve napravilo u ovih –  više od pola stoljeća rada ove ustanove, koja brine o standardu studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci.

Na početku 216 ležajeva

Počeci su bili skromni –  216 ležajeva i malena menza na Brajdi naziva „Triglav“ osnovana krajem 50- tih godina prošlog stoljeća, a koja je danas zatvorena. Prvi pravi objekt za studentsku prehranu u Rijeci s radom započinje 1. ožujka 1960. godine, a riječ je o statusnom restoranu Index.

Od tada pa do danas puno se toga promijenilo; razvoj poprima novi ritam s investicijskim ciklusom na Kampusu, ali je osnovni cilj ostao isti – konstantno raditi na podizanju studentskog standarda kroz četiri svoje djelatnosti; smještaj, prehrana, privremeno ili povremeno zapošljavanje i organizacija slobodnog vremena.

Prehrana na 15 lokacija

SC Rijeka danas pruža uslugu prehrane na 15 lokacija i to kroz 3 restorana, 4 bistroa, 2 buffeta te 6 caffe barova. Dva studentska naselja SN Ivan Goran Kovačić i SN Trsat raspolažu s 1.427 smještajnih kapaciteta, a više od 9.000 studenata godišnje radi preko studentskog ugovora Student servisa. Centar nudi usluge ljetnog smještaja, cateringa, otvara i trgovinu tzv. student shop.

Rođendan je proslavljen u obiteljskom krugu, a prigodnim riječima se obratio ravnatelj Centra mr. Dinko Jurjević, zatim predsjednica Radničkog vijeća SCRI Ines Gedini, predsjednik Upravnog vijeća SCRI prof.dr.sc. Alen Jugović, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Marta Žuvić, radnica SCRI Vanja Korica, inače koordinatorica Foto grupe Baltazar.

Ustanova radi po načelima trgovačkog društva – ravnatelj SCRI mr.Dinko Jurjević.

Ravnatelj Centra mr. Dinko Jurjević tom je prilikom čestitao svim radnicima njihovu godišnjicu te dodao da je SCRI osnovan radi skrbi studenata, ali da je to ujedno drugi dom mnogim radnicima, partnerima, suradnicima.

Uputio je tom prilikom zahvalu mnogim djelatnicima koji su predani u svom poslu te dodao da ustanova radi po načelima trgovačkog društva i trenutno zapošljava 250 radnika. Najavio je daljnji razvoj i ulaganja u segmentu poboljšanja krajnje usluge.

Predsjednica Radničkog vijeća Ines Gedini je govorila o standardu studenata kao važnom segmentu u životu budućih akademskih građana te cijelom procesu radnji koje su nužne da bi se to postiglo.

prof. dr.sc.Alen Jugović

Najvažnije je zadovoljstvo

Predsjednik Upravnog vijeća SCRI prof.dr.sc. Alen Jugović naglasio je kako je napredak izniman i vidljiv, kako u segmentu smještaja tako i u prehrani, istaknuvši da svi trebamo težiti da krajnji korisnik student bude zadovoljan.

Prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Marta Žuvić osvrnula se riječima da smo svi mi ovdje zato jer postoje mladi ljudi koji žele obrazovanje.

-Ovaj veliki jubilej je važan, ali on ne znači da smo stari i umorni, već da imamo energiju i da će se ona usmjeriti u poboljšanje krajnje usluge, riječi su prof.dr.sc. Marte Žuvić.

Svečanost povodom 61. rođendana.

Izložba “Sjećanja”

Svečanost je zaokružena otvaranjem izložbe fotografija Foto grupe Baltazar pod nazivom „Sjećanja“, koja je za tu prigodu postavljena na terasi restorana Kampus.

Radovi su prikupljeni putem javnog natječaja koji je organiziran sredinom ove godine, a na koji se prijavilo 17 autora.

Izložbu je na rođendanskom slavlju otvorila koordinatorica grupe Vanja Korica, koja je tom prilikom predstavila rad i misiju “Baltazara”.

“Sjećanja” se nakon toga sele u restoran Kampus, a organizatori se nadaju da će barem neke studente motivirati da se priključe grupi i da počnu fotografirati.

Studentica Leonarda i izložba fotografija pod nazivom Sjećanja

(tekst: LJ. HLAČA, foto: Vanja KORICA)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!