svjetionik.scri.hr

OBAVIJEST: Studenti prijavu boravišta mogu ishodovati i u Studentskom centru Rijeka

Studenti riječkog Sveučilišta mogu prijavu boravišta te ishodovanje odgovarajućih potvrda i uvjerenja od ponedjeljka 3. listopada napraviti i u Studenstkom centru Rijeka, SN Trsat.

Naime, u prizmelju zgrade restorana Kampus u prostoru nekadašnje recepcije otvoreni su šalteri gdje djelatnici MUP -a Primorsko – goranske županije, zaprimaju zahtjeve za navedene predmete.

Radno vrijeme šaltera je od 8 do 14:30 sati.

-Na navedenoj lokaciji studentima je omogućeno isključivo podnošenje zahtjeva za prijavu boravišta i ishodovanje odgovarajućih potvrda i uvjerenja o istom. Još jednom podsjećamo da su studenti zahtjevu za prijavu boravišta ukoliko nisu vlasnici/suvlasnici nekretnine na kojoj prijavljuju boravište, dužni priložiti ovjerenu od za to strane nadležnog tijela izjavu stanodavca ili ovjereni ugovor o najmu nekretnine sklopljen sa stanodavcem ili stanodavac suglasnost može dati neposredno pred službenom osobom, stoji u priopćenju MUP -a.

Pozivaju se svi stanodavci koji posjeduju elektroničku osobnu iskaznicu ili drugu odgovarajuću vjerodajnicu na digitalno potpisivanje suglasnosti za prijavu boravišta korištenjem sustava eGrađani.


VAŽNO:
Studenti koji u istom mjestu i na istoj adresi imaju prijavljeno boravište u ukupnom trajanju od dvije i više godina, dužni su kod ponovnog podnošenja zahtjeva za prijavu boravišta dostaviti odgovarajuću dokumentaciju o opravdanosti podnošenja zahtjeva, primjerice potvrdu nadležnog tijela o školovanju.  

Studenti, strani državljani dužni su uz zahtjev za prijavu adrese boravišta priložiti vlasnički list nekretnine.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme