svjetionik.scri.hr

POSAO I MLADI: Tko hoće nađe način, tko neće nađe izliku

Već smo imali par tema o važnosti i ulozi posla općenito u periodu studiranja – a ova priča ukazuje da nije loše održati kontinuitet rada kod istog poslodavca.

Naime, ugostili smo Ines Senzel, koja trenutno radi u trgovini HOP- čija je djelatnost prodaja hrane i opreme za kućne ljubimce. Tu je počela raditi još kao student, no poslije fakulteta pružila joj se prilika da tu samo nastavi.

Zamolili smo ju da s nama podijeli svoje iskustvo.

-Kad sam prvotno krenula u svijet rada, preko Student servisa, HOP je tražio studenta za rad. No, nakon mog povratka iz Turske, javila se potreba za stalnim djelatnikom – tako se otvorila prilika za stalnim zaposlenjem.

Koliko vam je ta mogućnost važna odnosno što to zapravo znači za vas?

Kao mladoj osobi koja se želi osamostaliti to je vrlo važna mogućnost. Za mene to znači stjecanje radne navike, upis staža, redovna primanja, ali i nova iskustva.

Je li bilo teško uskladiti studij i posao?

Ja se uvijek vodim onim: Tko hoće nađe način, tko neće nađe izliku. Ponekad mi je bilo teško uskladiti posao i studij, ponekad ne. Ovisi o predavanjima i obavezama na fakultetu.

Za sve one koji teže takvom scenariju sa studija na posao – koji bi bio savjet?

Potrudite se, budite odgovorni, predani radu i disciplinirani. Imajte u glavi zacrtan cilj i radite na njemu.

Kako izgleda jedan vaš poslovni dan? Što je to što ga čini „laganini“, a što ga čini stresnim?

”Laganini”- dio je kad nema dostave i preuzimanja robe, promjena cijena. Stresno zna biti – usluživanje kupaca, kad imamo puno dostave robe i preuzimanja iste, ali kad se trudimo da sve obavimo na vrijeme i čim prije.

Pretpostavljam ovdje važnu ulogu ima i ljubav prema životinjama🙂?

Tako je, sama sam vlasnik ridgebacka, te se mogu poistovjetiti s kupcima i u svakom problemu dati sve od sebe za najboljim rješenjem i savjetima. Dolazak kupca s kućnim ljubimcem me izrazito veseli.

Najzanimljivije iskustvo s posla bilo bi…

Kad imamo edukacije o hrani koja je u asortimanu. Zanimljivo mi je kad dođu kupci koji su vlasnici pasa pa možemo razmijeniti neke informacije. A najzanimljivije iskustvo mi je bilo kad sam na događaju HOP subota u trgovini upoznala i svog sadašnjeg dečka. 🙂

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme