svjetionik.scri.hr

POTPORA VLADE: Započelo javno savjetovanje vezano za izmjenu Pravilnika o studentskoj prehrani

U tijeku je javno savjetovanje, a vezano za izmjenu Pravilnika o studentskoj prehrani.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske kroz paket mjera potpore javnom sektoru i domaćinstvu odlučila je djelomično podržati i studentski standard. Studentski centri dobivat će potporu kako bi cijena menija u menzama ostala ista, unatoč rastu cijena energenata i namirnica.

Radi se o mjeri za koju će Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdvojiti 75 milijuna kuna, a u kontekstu toga najavljene su izmjene Pravilnika o studentskoj prehrani. Sada kroz javno savjetovanje ova najava dobiva opipljiv element.

Iz postojećeg Pravilnika zapravo se mijenja jedan članak odnosno članak 1., a u prijedlogu stoji da “Uz potporu iz stavka 1. ovoga članka, Ministarstvo davatelju usluge doznačuje dodatna sredstva u visini od 20 posto za mjesečne račune ispostavljene za razdoblje od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2023. a u skladu s člankom 14. stavkom 5. Pravilnika.

Javno savjetovanje otvoreno je do sljedeće srijede 28. rujna, a izvješće nakon provedene rasprave očekuje se do 14. listopada.

Tko želi sudjelovati u ovom postupku to može učiniti kao korisnik sustava e-Građani ili direktnom prijavom. Više i ovdje. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme