svjetionik.scri.hr

PREHRANA: Anketa pokazala da 24,92 studenata konzumira bezglutensku hranu, a od toga 2,35 posto zbog celijakije

Studentski centar Rijeka proveo je anketno ispitivanje ne temu bezglutenska prehrana u restoranima Index, Kampus i Mini, u kojem su sudjelovali studenti – korisnici prehrambenih usluga spomenutih objekata.  

U restoranima je anketu ispunilo 722 studenta, a na listiću su bila istaknuta tri jednostavna pitanja – da li konzumirate bezglutensku prehranu, konzumirate li ju djelomično ili u potpunosti i koji su razlozi za konzumaciju. 

Svrha provođenja ovog anketnog ispitivanja o bezglutenskoj prehrani bila je da se utvrdi posttotak studenata koji konzumiraju bezglutensku hranu te da se ispita iz kojih razloga se odlučuju na konzumaciju takve hrane.

Sada imamo i rezultate.

Na pitanje konzumirate li bezglutensku hranu njih 75,06 posto odgovorilo je ne, dok ih je 24,93 posto odgovorilo potvrdno. 

Na pitanje ako konzumirate bezglutensku hranu na koji način to činite odnosno koji su razlozi za to odgovore najbolje ilustriraju grafovi u prilogu. 

– Anketa je pokazala da 24,93 posto ispitanih studenata konzumira bezglutensku hranu, ali 4,29 posto u potpunosti. Važan podatak je da 2,95 posto ispitanih studenata konzumira bezglutensku hranu zbog celijakije, dok ostali kao razloge konzumacije takve hrane navode neke zdravstvene razloge, dijetu, trend u prehrani ili drugo, objašnjava rezultate zamjenica ravnatelja za prehranu pri SCRI, Anita Mavrinac – Klarić, mag. sanit.ing.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme