svjetionik.scri.hr

PRIPREME ZA REGATU: U tijeku prijave za “Studentsku Fiumanku”

U tijeku su prijave za Studentsku Fiumanku – jedriličarsko natjecanje studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci, koja će se održati od utorka do četvrtka, 7. do 9. lipnja 2022., u sklopu tradicionalne, 23. Fiumanke.

Prijave se zaprimaju na: https://forms.office.com/r/4Y5KqaqaS9 .

U godini kada je Rijeka proglašena Europskim gradom sporta, želja je da i ova regata postane tradicionalna. Regata je zamišljena kao rekreativni događaj s ciljem upoznavanja studenata s jedrenjem, koje je više od sporta!

– Sudjelovanje u regati dostupno je svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci.  Svim posadama organizatori će osigurati iskusnog kormilara, stoga sudionici ne moraju imati posebno predznanje ni iskustvo u jedrenju. Ovakvim načinom organizacije regate, studentima se nudi mogućnost iskustvenog upoznavanja s jedrenjem i stjecanje vještine jedrenja kroz timski rad, naglasili su organizatori.

Regata će se održavati kroz tri dana kao kup-natjecanje, u kojem će se o pobjedniku odlučivati u finalnim natjecanjima posljednjeg dana jedrenja, nakon zbrajanja svih ostvarenih rezultata. Jedrit će se na 4 monotip jedrilice. Broj članova posade je minimalno 4, a maksimalno 8 osoba. Nagrade dobivaju prva 3 tima, a najboljem će bit dodijeljen prijelazni pokal ”Studentske Fiumanke”.

Kao i sve ostale regate u sklopu Fiumanke i ovaj je program za sve sudionike u potpunosti besplatan, što je osobito važno za studente kojima bi u protivnom ovakve aktivnosti bile nedostupne. 

Program jedrenja:
7. lipnja (utorak)
8:00 – 10:00 registracija sudionika
10:00 sastanak kormilara
11:00 – 19:00 predviđeno je 6 kvalifikacijskih jedrenja (ovisno o uvjetima)

8. lipnja (srijeda)
10:00 sastanak kormilara
11:00 – 19:00 predviđena su 3 kvalifikacijska jedrenja i jedno repechage jedrenje malog finala (ovisno o uvjetima)

9. lipnja (četvrtak)
10:00 sastanak kormilara
11:00 – 17:00 predviđena su 3 finalna jedrenja za pobjednike u grupama i pobjednika malog finala (ovisno o uvjetima) 

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme