svjetionik.scri.hr

PROGRAM HKD-a: Japanska raskoš plesa i koncert Elvisa Stanića French Touch Accordion Tria, uz studentski popust!

Hrvatski kulturni dom ponovno donosi dva zanimljiva kulturna događaja. Prvi je nastup japanske plesne skupine Izena-no-Kai, a drugi je koncert Elvisa Stanića i njegovog Tria.

Izena-no-Kai

Nastup Iznena-no -kai održat će se u subotu 20.5. u 20 sati. Od svojeg osnivanja u Tokiju 1988. godine, Izena-no-Kai predstavlja narodne plesove otočja Okinawa i Amami, a do sad su nastupali na brojnim pozornicama.

Nastupi ove japanske plesne skupine temelje se na klasičnoj eleganciji i tradiciji kraljevstva Ryukyu, uz mnogo dinamike na pozornici koja privlači suvremenu publiku. Inovativna izvedba kombinira tradicionalne i kreativne plesove zbog čega se strana publika lako poistovjećuje s njihovim izričajem, a ansambl je nastupao diljem Europe i Azije.

Izena-no-Kai ansambl svoju je reputaciju izgradila na svojim jedinstvenim kompozicijama, koreografijama i bogatim kostimima, a njegove originalne izvedbe dobile su visoka priznanja u inozemstvu.

Ulaznice?

Studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Cijena ulaznice za studente je svega 2 eura.

Elvis Stanić French Touch Accordion Trio

Koncert Evisa Stanića i njegovog tria održat će se u srijedu 17. svibnja s početkom u 20 sati.

Uz Stanića na harmonici, nastupit će i Spartaco Črnjarić na gitari i Darko Mihelić na kontrabasu.

Novi glazbeni projekt Elvisa Stanića posvećen je harmonici, tangu, francuskoj šansoni i valceru. Ovaj trio iskusnih i vatrenih glazbenika energičnu, očaravajuću i nadahnutu glazbu kombinira u jedinstvenom zvuku harmonike, gitare i kontrabasa.

French Touch Accordion Trio publiku odvodi na šetnju pariškim ulicama, poziva na tango u Buenos Airesu, propitkuje južnoameričku senzualnost i neobuzdanu radost francuskog joie de vivre. Njihova glazba pokazuje raznolikost, ali i vrhunsko umijeće umotano u elegantnu fuziju tanga, jazza i valcera.

Ulaznica?

Cijena ulaznice za studente je 5 eura.

NAPOMENA: Ulaznice kupuješ uz predočenje x-ice, najbolje na blagajni HKD -a.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme