svjetionik.scri.hr

REKONSTRUKCIJA RASKRIŽJA: Kreće gradnja rotora, radovi najavljeni za ožujak 2023. godine

U ožujku 2023. godine krenut će rekonstrukcija raskrižja ulica Tome Strizića i Vjekoslava Dukića, a radovi bi trebali trajati do prosinca 2023. godine, kada se očekuje i otvorenje nove bolnice na Sušaku, prenose službene stranice Grada Rijeke.

Ulica Vjekoslava Dukića je prometnica koja povezuje Kampus i Klinički bolnički centar Sušak, a svojim se istočnim krakom spaja i na ulicu Tome Strižića.

Već sada izgradnjom Kampusa povećano je prometno opterećenje postojećeg raskrižja, a isti će biti još intenzivniji s otvorenjem novih kapaciteta na Sušaku. To je bio razlog ulaska u ovu investiciju, ističu u Gradu.

Projekt je podijeljen u dvije faze.

Prva faza uključuje trasu Ulice Vjekoslava Dukića od oko 280 metara, a rekonstrukcija će uključivati i izgradnju oborinske odvodnje, javne rasvjete te izgradnju telekomunikacijske infrastrukture.

Druga faza obuhvaćat će radove preoblikovanja postojećeg “T” raskrižja u četverokrakno raskrižje s kružnim tokom prometa, što podrazumijeva i izmještanje dijela postojećih instalacija, prilagodbu ogradnih zidova i pješačkih površina novom raskrižju te izgradnju dijela vodovodne i plinske instalacije.

Studiju ovog prometnog koncepta potpisuje Rijeka plus.

Sredstva za uređenje raskrižja ulice Vjekoslava Dukića i Tome Strižića osigurana su u Proračunu za 2023. godinu kroz Odjel gradske uprave za komunalni sustav.(lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!