svjetionik.scri.hr

RiBROO: Brucoši posjetili i upoznali SCRI, naručili prvi obrok s linije u restoranu Kampus

U okviru projekta Studentskog zbora Rijeka RiBroo, a koji je osmišljen kao edukativno druženje svih studenata prve godine Sveučilišta u Rijeci, brucoši su posjetili Studentski centar Rijeka točnije restoran Kampus te se upoznali s radom/djelatnostima ove sastavnice riječkog Sveučilišta.

Nekima je to bio prvi susret sa Studentskim centrom Rijeka i općenito uslugama koje nudi ova ustanova. U tom kontekstu prezentacije, održano je kratko predstavljanje, te su brucošima podijeljeni informativni materijali SCRI -a.

Bila je to prilika i za prigodne riječi sudionika, ali i samih predstavnika SZSUR -a.

Izazovno i radno

Tako je predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Lana Par istakla da se raduje početku akademske godine, koja će biti sigurno vrlo radna i izazovna.

-Životni troškovi rastu, a što se odražava i na život studenata i na njihove obitelji, no srećom što se tiče cijene prehrane i doma to se ove akademske godine neće mijenati. A što će olakšati život dijelu studenata koji su u domu. Nadalje, dio studenata koji su u privatnom smještaju mogu očekivati potpore Ministarstva znanosti u iznosu od 60 eura mjesečno. Iako je riječ o pohvalnoj mjeri ona- u odnosu na ukupan broj studenata – obuhvaća ipak mali broj onih koji imaju pravo na nju, rekla je predsjednica Lana Par.

Brucoši s kojima smo razgovarali otkrili su nam da će ova akademska godina biti za njih jako zanimljva i dinamična. Tako brucošica Ana, koja je upisala Filozofski fakultet u Rijeci, smjer kulturologiju, kaže nam da će puno toga morati pohvatati u hodu – jer je prvi puta u Rijeci stoga joj je – i Kampus i SCRI i sam Fakultet – velika novost.

Puno pitanja

-Upisala sam Medicinski fakultet u Rijeci, dolazim iz Ljubljane, i plan mi je za sada “rješiti” barem prvu godinu. U Rijeci sam do sada bila tri puta, a bit će mi jako izazovno jer imam i dosta hobija koje ne želim zapostaviti, i to radi učenja. Zašto riječko Sveučilište? Riječko Sveučilište sam odabrala, jer se želim osamostaliti, a kada je riječ o “studentskim terminima” kao što su iksica i slično – nešto o tomu već znam, ali i dalje imam dosta pitanja, rekla nam je Lara iz Slovenije.

Borna iz Varaždina upisao je Tehnički fakultet u Rijeci, a na smještaju je u SN Ivan Goran Kovačić.

-Tako da mi je fakultet blizu, što je super. Od ove akademske godine očekujem puno učenja, ali i zabave, zapravo bogat studentski život. Po prvi puta sam u Rijeci, za mene malo brodovit grad, a najveći problem će mi biti količina gradiva i matematika, otkrio nam je Borna. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme