svjetionik.scri.hr

RIJEČKA NOĆ ISTRAŽIVAČA: I ove godine u Exportdrvu znanost na zabavni način!

I ove godine kraj rujna rezerviran je za Noć istraživača, a u Rijeci je na programu – u petak 29. rujna.

Gdje ?

Noć istraživača održat će se u Exportdrvu.

Program?

Posjetitelji će ponovno imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i brojnim drugim aktivnostima, kroz koje će se predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način.

”Provirimo zajedno u unutrašnjost čovjeka!, Kako uloviti kukca?, Što nas razlikuje od banane?, ”Klimatske promjene: More danas i za 50 godina.”, Kako znanost može biti zabavna?, Kako učiti STEM kroz igru? – samo su neke od tema koje smo pripremili ove godine za vas. Teme su prilagođene različitim uzrastima, od predškolske dobi do studenata i široke javnosti tako da će se pronaći nešto za svakoga!

Detaljan program događanja dostupan je na mrežnoj stranici – jaistrazujem.hr.

Europska noć istraživača se organizira u okviru Horizon Europe projekta ”Reconnect Science with the Blue Society – Blue-connect’‘, koji okuplja 9 partnerskih institucija: Sveučilište u Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci i Jurja Dobrile u Puli, Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje života, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša te Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci STEP-RI.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme