svjetionik.scri.hr

SLOBODNO VRIJEME: Provedi jesen uz besplatne radionice Centra tehničke kulture

Centar tehničke kulture je za jesen pripremio pregršt zanimljivih radionica.

Radionice objedinjuju teme s područja programiranja, robotike, EU projekata, novinarstva, fotografije, snimanja i montaže te 3D modeliranja, besplatne su i namijenjene su mladim osobama od 15 do 30 godina.

Prijava se obavlja putem obrasca – ovdje.

Jesen u CTK Rijeka vam tako donosi radionicu „Od ideje do prototipa“ koja će se održavati ponedjeljkom i petkom od 2. do 13. listopada u terminu od 17:30 do 19:45. Na radionici će biti riječi o osnovama IoTa (što je IoT, na čemu se temelji, usporedba klasičnih i IoT uređaja), a polaznici će se upoznati i s mikrokontrolerom Arduino.

Za one željne projektnih vještina pripremljena je Projektna akademija: Mladi za grad koja će se održavati od 20. do 24. studenog u terminu od 13:00 do 16:00 sati. Na radionici fokus će biti promjene koje žele u svojoj zajednici – kvartu, susjedstvu, ulici, gradu – i načinima na koje to mogu financirati iz javnih natječaja – od opće strukture projektnog prijedloga, definiranja potreba, ciljeva, aktivnosti i rezultata do izrade proračuna i promocije projektnih aktivnosti. 

Jesen nam u CTK Rijeka donosi i Školu novinarstva koja će se održavati utorkom od 24. listopada do 28. studenog u terminu od 13:30 do 15:30. Na radionici će biti riječi o osnovnim novinarskim formama – vijesti, reportaži i intervjuu. Polaznici će se upoznati s radom lokalnih medija, te izrađivati reportaže i priče za portal MojaRijeka.hr.

Za sve one zainteresirane za 3D printere pripremljena je i radionica 3D modeliranje koja će se sudionike provesti kroz čitavi proces 3D modeliranja od izrade 3D modela do printanja istih na 3D printeru, a sve to koristeći programe TinkerCAD, Fusion i Prusa Slicer. Radionica će se održavati od 6. studenog do 11. prosinca 2023., svakog ponedjeljka od 14:00 do 16:00 sati.

Ciklus radionica za mlade provodi se u sklopu projekta Centar za mlade RI connect, financiranog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme